No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Penstemon

Ultima modificare: 2010-11-01 | Primul publicat: 2010-11-01
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Penstemon
Datorita frumusetii sale, penstemonul figureaza in randul celor mai frumoase plante floricole moderne. Produce tije florale viguroase, dar elegante, drepte sau cu varful usor arcuit, garnisite in partea superioara cu flori asemenea unor clopotei alungiti ce amintesc prin forma si pozitie de un degetel.

Penstemon este o planta cu flori extrem de atractive. Florile in forma de trompeta pot avea diverse culori: alb, rosu, roz, purpuriu. Cea mai raspandita specie de penstemon creste inalta de la 0,6 la 0,9 metri. Ele arata bine in straturi si borduri, precum si in vaze cu flori.

Flori de Penstemon
Flori de Penstemon

Penstemon - inmultire

 

Florile de penstemon sunt inmultite prin seminte. Sadeste semintele de penstemon in gradina de flori dupa ce a trecut orice pericol de inghet si solul s-a incalzit. Sau, planteaza-le inauntru. Aseaza semintele fine la suprafata solului afanat si ingroapa-le prin irigarea usoara a solului.

Pot fi inmultite si prin rizomi. Iti recomandam sa divizezi planta la fiecare 3-5 ani.

 

Cum sa cultivi flori Penstemon


Plantele Penstemon sunt usor de cultivat. Ele prefera mult soare, dar vor tolera si umbra partiala.

Inflorescenta de Penstemon
Inflorescenta de Penstemon

 

Penstemonul necesita un pamant bine drenat. Se dezvolta pe pamant afanat, in sol pietros si le va merge cel mai bine in straturi inaltate, sau pe coastele dealurilor si versanti. Distanteaza sau rareste plantele la aproximativ 450 cm intre ele.

Uda plantele in timpul perioadelor secetoase. Radacinile se dezvolta aproape de suprafata solului. Uda pana la o adancime de la 7,5 la 10 cm. Permite solului sa se usuce intre udari. Adauga ingrasamant universal adecvat cand plantezi, si la fiecare patru, sase saptamani in cursul anotimpului. Stropeste cu o solutie bogata in fosfor chiar inainte de perioada de inflorire. Cand plantele sunt tinere mentine terenul plivit.

Taie spicele cand florile sunt complet deschise si, dupa inflorire, taie spicele cu flori ofilite. Aceasta va stimula formarea unor noi flori.

 

Planta de Penstemon
Planta de Penstemon

 

Cand sezonul se termina, taie plantele. Adauga un strat de invelis protector in regiunile mai reci, pentru a proteja rizomii peste iarna.


Tu ce zici?