No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Petala albastra (Catananche caerulea)

Ultima modificare: 2010-11-02 | Primul publicat: 2010-11-02
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Petala albastra (Catananche caerulea)
Catananche caerulea (denumita popular "petala") este o floare perena, extrem de frumoasa si usor de cultivat. Florile se aseamana cu niste margarete albastre, fac o impresie deosebita in orice gradina s-ar afla prin contrastul fata de alte flori. Odata semanate, vor rasari ani la rand, cu putina atentie din partea gradinarului. Petalele suporta seceta si nu sunt pretentioase in privinta spatiului.

Petala - inmultire


Aceste flori se inmultesc prin seminte, pe care le puteti semana direct in gradina, sau in ghivece pe care sa le mutati mai apoi afara. De retinut este ca daca incepeti devreme producerea rasadurilor pentru gradina,  vor inflori inca din primul an de viata, altfel vor inflori doar din al doilea an, fiind plante perene.

Dupa insamantare, acoperiti cu un strat subtire de pamant si lasati o distanta medie intre plante de 10 de cm, urmand ca dupa rasarire sa rariti plantele pentru a asigura o distanta de 30 cm intre ele.

 

Flori de Catananche caerulea
Flori de Catananche caerulea

 

Petala - cultivare


Chatananche caerulea este o planta extrem de usor de cultivat, nepretentioasa. Prefera expunerea completa la soare si un sol bogat in minerale, fiind tolerante la seceta. Este insa recomandabil sa le udati de doua ori pe saptamana in conditii de seceta si sa puneti ingrasamant odata pe luna. La maturitate, ating o lungime de 60 de cm, cu flori albastre, sustinute de tulpini ca niste bete subtiri. Frunzele sunt inguste si au o culoare verde cu tenta gri. Dupa uscarea florilor, taiati-le, pentru a stimula formarea altora.

 

Boli si daunatori


Sunt rezistente la atacuri ale insectelor sau la diferite boli care ar putea aparea. Daca vremea este umeda, pot avea probleme cu mucegaiul. Daca apar probleme cu insecte daunatoare sau boli provocate de fungi, apelati la tratamente cu insecticide sau fungicide.


Tu ce zici?