No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Florile salbatice

Ultima modificare: 2010-06-15 | Primul publicat: 2010-05-15
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Florile salbatice
Florile salbatice au un farmec si o eleganta unica si ajuta la obtierea unui habitat natural pentru insecte si pasari. Este ilegat de a culege flori salbatice de pe marginea frumurilor asa ca fa-ti una proprie intr-un colt la tine in gradina sau amesteca-le cu cele existente. Insamanteaza combinatii de seminte care toate prospera in conditii similare si pentru inspiratie, arunca o privire la peisajul rural inconjurator.

Cum sa cresti flori salbatice?

Puternice din firea lor naturala, exista tipuri de flori salbatice si plante care se potrivesc in fiecare gradina. Iata cateva caracteristici pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a creste aceste plante superbe:

  • Teren insorit cu sol bogat

Incearca un amestec de lanuri anuale, precum zizanie, albastrele, galbenele si maci de camp. Pune 50-10 g de seminte pe metru patrat in paturi pregatite primavara devreme sau toamna tarziu. Pentru un aspect mai traditional de gradina de casuta, seamana 1 g de seminte pe metru patrat si amesteca-l cu Digitalis purpurea (degetel rosu), margarete ochi de bou si Oenothera biennis (luminite). Lasa sa se coaca semintele florilor. Ele se vor dispersa in mod natural in zona inconjuratoare sau culege semintele cu mana pentru a le semana in anul urmator.

Oenothera biennis
Oenothera biennis

  • Nuante patate

Pentru a pregati terenul pentru plantat, inlatura vegetatia nedorita, iarba si buruienile si acopera zona cu foi de plastic negre sau covorase pentru un sezon pentru a inabusi cresterea buruienilor. Sapa terenul pentru a pregati o suprafata fina si pune semintele in primavara sau toamna la o raza de 1g pe metru patrat. Grebleaza solul, apoi uda-l bine pentru a ajunge la germinare. Incearca ghiocei, clopotei si anemone care toate sunt plante din bulbi; si seamana degetele rosii si curcubeu rosu (Lychnis hemoxalis, coronaria) sub forma de seminte.

  • Teren insorit cu sol slab

Curata terenul vizat si pune semintele de flori salbatice in toamna sau primavara la o raza de 1g pe metru patrat. Lasa-le sa infloreasca si apoi secera intreg terenul dupa ce toate florile si-au risipit semintele, la sfarsitul verii. In mod natural iarba se va regenera automat de una singura printre florile tale asa ca nu introdu seminte de iarba deoarece se va imprastia rapid in toata gradina.

Incearca sa cresti Sipica (Scabiosa ochroleuca), Varga ciobanului (Dipsacus sativus), Albastrea mai mare, nalba, morcov salbatic, ciocul berzei (Geranium pratense) si cornatel (Galium aparine) din seminte.

Galium aparine
Galium aparine


Tu ce zici?