No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Gaillardia

Ultima modificare: 2010-06-21 | Primul publicat: 2010-06-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Gaillardia
Gaillardia este un gen de plante anuale si perene, rezistente la seceta ce provin din America de Sud si Nord. Numele le-a fost dat de M. Gaillard de Charentonneau un judecator francez ce a trait in sec XVIII, mare pasionat de flori.

Caracteristici generale de cultivare


Gaillardia este usor de crescut. Prefera soluri uscate si soare din belsug. Plantele pot avea performante scazute in soluri argiloase si grele. Indepartati florile moarte pentru a incuraja o noua inflorire si curatati planta. Daca inflorirea are un declin pe parcursul verii,  tundeti plantele pentru a incuraja o inflorire de toamna.

 


Fluturelul
Fluturelul

 

 

"Frenezia" este o gaillardia compacta florifera care a fost introdusa in comert de Gradinile Skagit ca si o parte a unei noi serii de Gaillardia numita COMMOTION. Dintr-o multime de frunze in forma de lance se inalta niste tulpini cu flori de aprox 45 cm incoronate de primavara tarziu pana toamna cu flori asemanatoare margaretei.

Fiecare floare prezinta niste raze rosii in forma de flaut cu varfuri de un galben aprins inconjurand un centru de un galben burgundiu. Florile sunt inmiresmate si atrag fluturi. Planta are frunze de un verde mediu in forma de lance

 

Fluturelul vazut din lateral
Gaillardia vazut din lateral


Boli si daunatori:


Nu sunt probleme serioase cu insectele sau cu bolile. Putrezirea radacinilor poate aparea in soluri cu drenaj slab in special in timpul perioadelor prelungite de ploi. Gaillardia e sensibila la mucegaiul cenusiu si boli de frunze provocate de ciuperci.

 


Tu ce zici?