No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Phlox glaberrima

Ultima modificare: 2010-06-24 | Primul publicat: 2010-06-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Phlox glaberrima
Phlox este un gen cu 67 de specii anuale si perene de flori intalnite in special in America de Nord. Infloresc din primavara pana in toamna. Florile pot fi albe, roz, mov si albastre. Unele dintre ele sunt frumos mirositoare.

Phlox-ul creste cel mai bine in sol fertil moderat, bine drenat, cu o umiditate medie, in plin soare sau umbra usoara. Prefera solurile umede, bogate si organice. Phlox glaberrima tolereaza umiditatea solului mai bine decat orice alta specie de phlox. Oricum, evitati udarea pe deasupra plantei.

Phlox-ului i-ar face bine un compost de vara, care ar ajuta la pastrarea temperaturii scazute la radacini. Indepartati florile fade pentru a prelungi inflorirea si pentru a preveni scuturarea nedorita a semintelor de catre planta.

 

phlox glaberrima
phlox glaberrima

 

Caracteristicile Phlox-ului:


Aromatice, de culoare trandafirie spre purpuriu roscat, tubulare, cu 5 lobi, florile de  phlox au 3 cm diametru avand corole lungi. Florile apar in ciorchine mari, terminale si piramidale deasupra unor tulpine ferme si drepte care au foarte rar nevoie de legare. Este una dintre putinele specii inalte de phlox care infloreste primavara.

Foarte subtire, are frunzele in forma de lance asezate fata in fata (in lungime de 12 cm). Specia este foarte similara ca aspect cu Phlox Paniculata (phloxul de gradina) cu exceptia faptului ca de obicei este mult mai subtire, inflorirea apare mai devreme (primavara), planta nu are peri (asa cum ii sugereaza numele comun) iar frunzele sunt mai inguste. Este o floare buna pentru ghiveci.

 

phlox
phlox

 

Bolile si daunatorii phlox-ului:


Phlox nu este intotdeauna o planta usor de crescut. Dintre bolile ce o pot ataca mentionam mucegaiul, iar ca daunatori paianjenii.

 


Tu ce zici?