No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Prelungirea perioadei de păstrare a florilor tăiate la temperatura camerei

Ultima modificare: 2011-01-21 | Primul publicat: 2009-01-07
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Prelungirea perioadei de păstrare a florilor tăiate la temperatura camerei
Se întâmplă uneori ca un buchet de flori să supravieţuiescă indirect proporţional cu ataşarea noastră sentimentală de el. Pentru a prelungi durata de viaţa a buchetului de flori preferat se impun câteva reguli.

 

flori taiate

 

 

-Vasele în care se pun florile se spală cu apă fierbinte şi cu un detergent sau o substaţă antimicrobiana. Se evită în acest fel infestarea apei şi a tijelor florale cu micoorganisme patogene care reduc blocarea vaselor conducătoare şi putrezirea tijelor. -Se evită păstrarea florilor în camere cu temperaturi ridicate, expuse direct razelor solare.

-Împrospătarea secţiunii de la baza tijelor prin indepărtarea a cca 0.5 cm din acestea este o operaţie obligatorie atât înainte de introducerea florilor în apă cât şi în timpul păstrării.Secţiunea se va face în plan înclinat pentru a se realiza o suprafaţă cât mai mare de absorbţie a apei. Operaţiunea se execută cu un cuţit bine ascuţit, pentru a nu rămâne resturi de ţesuturi care să împiedice absorbţia apei de către tije.

-Înainte de introducerea tijelor în apă este necesar să se îndepărteze frunzele de la baza tijelor deoarece frunzele care intră în apă sunt predispuse la putrezire şi infestează apa în timpul păstrării.

-Zilnic se va schimba apa şi se vor spăla vasele de păstrare şi tijele pe porţiunea cu care au fost în apă pentru a preîntâmpina dezvoltarea microorganismelor patogene.


Tu ce zici?