No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Trandafirul Dortmund

Ultima modificare: 2010-06-24 | Primul publicat: 2010-06-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Trandafirul Dortmund
Acest trandafir este un catarator care creste de obicei 240-300 cm inaltime. Poate creste si 120-180 cm inaltime ca tufis de sine statator. Inainte de a-l cultiva in gradina dumneavoastra, cititi mai multe despre aceasta planta mai jos.

Trandafirul Dortmund este favorizat de un mediu ce implica umezeala medie, sol bine udat si luminozitate maxima. Luminozitatea este cea care il apara de boli si il ajuta sa infloreasca cel mai mult.

Udarea se face in profunzime si regulat (cel mai indicat dimineata). Se evita udarea de sus. Buna circulatie a aerului atrage cresterea viguroasa si sanatoasa a trandafirului si ajuta la controlul bolilor frunzisului.

Stratul protector de la sol din timpul verii retine umezeala, racoreste radacinile si descurajeaza buruienile. Da la o parte florile vestede pentru a incuraja reinflorirea. Coroanele trandafirilor trebuie protejate in zonele cu ierni friguroase.

Rupe si arunca frunzele bolnave ale trandafirilor si frunzele moarte de pe sol din jurul plantelor atat in timpul cresterii cat si in timpul iernii. Evita inlaturarea ramurilor uscate in primii doi ani pentru a permite aracilor sa se dezvolte. Dupa aceea se poate taia si curata din iarna tarzie pana la inceputul primaverii.


Sursa: www.rosesuk.com
Sursa: www.rosesuk.com

 

 

Caracteristici importante ale trandafirului dortmund:


Acest trandafir este un catarator care creste de obicei 240-300 cm inaltime. Poate creste si 120-180 cm inaltime ca tufis de sine statator. Ii sunt caracteristice manunchiurile neregulate de flori parfumate (cu o circumferinta de aprox. 9cm), de un rosu aprins cu pete albe. Infloreste din primavara tarzie pana la inghet. Frunzele sunt verzi-inchis si lucioase. Face fructe portocalii.

 

Sursa: www.huntingtonbotanical.org
Sursa: www.huntingtonbotanical.org


Boli si daunatori trandafir dortmund:


Trandafirii Dortmund sunt vulnerabili la un numar mare de boli, dintre care cele mai comune sunt pata neagra, mucegaiul pulverulent, rugina si rozeta trandafirului. Cu toate ca bunele practici ale cresterii plantei sunt primele care controleaza bolile, aplicarile regulate de fungicide in timpul cresterii sunt recomandate, mai ales in zonele cu climat umed cu ploi calde de vara.

Trandafirul Dortmund are o rezistenta excelenta la bolile frunzelor mentionate anterior. Potentiali daunatori sunt afidele, gandacii, paduchii, si paienjenii. Asociatiile locale pentru cresterea trandafirilor ofera recomandari specifice si sfaturi legate de alegerea si cresterea trandafirilor.

 


Tu ce zici?