No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Despre bougainvillea

Ultima modificare: 2011-05-23 | Primul publicat: 2010-09-17
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Despre bougainvillea
Bougainvillele sunt numite astfel dupa amiralul francez Louis de Bougainville care a adus aceste frumuseti tropicale in Franta din patria lor de origine, Brazilia. In anii urmatori, plantele s-au raspandit in intregul bazin mediteranean savurand verile calde si iernile blande ale sudului Europei.

 

Hibrizii moderni ai speciilor Bougainvillea spectabilis si glabra produc mase de flori exotice intr-un spectru de culori aprinse de la culoarea magenta al B. „Stralucire", purpuriul B. „Roba Purpurie" si rosul al B. „Barbara Karst" pana la nuantele mai moi de liliachiu al B. Formosa, rozul al B. „Killie Campbell" surprinzatorul auriu al B. „Lady Mary Baring" si albul stralucitor al B. „Flori de mar".

Florile in sine nu sunt viu colorate - ele sunt niste trompete galben-crem, minuscule si aproape nesemnificative - culoarea este data de bracteele care inconjoara florile.

Calitatea ca de hartie a tesutului bracteei a condus la denumirea de "floarea de hartie", dar nu va lasati pacaliti de inocenta numelui: florile cresc pe niste crengi cataratoare interminabile, inarmate cu spini.

 

Bougainville
Bougainvillea

Intretinere bougainvillea

 

Deoarece sunt plante cataratoare, bougainvillele pot fi, de asemenea, crescute sub forma de tufis sau chiar in cosuri agatate, si culorile lor dureaza luni intregi. Cand temperatura scade, intra in hibernare si au nevoie de caldura pentru a se trezi. Pentru a le pastra compacte si in forma buna, bougainvillea trebuie tunsa dupa fiecare inflorire.

Chiar daca este o planta cu necesitati mari de nutrienti, ea produce adesea culori mai vii cand are probleme - in conditii usor uscate sau cand radacina are restrictii la crestere. Din aceste motive, se descurca bine in ghivece de teracota, care tind sa ramana mai uscate si pot fi mutate inauntru pe timpul iernii. Oricum, ii sunt necesare cantitati mari de lumina solara pentru a asigura un spectacol prelungit de bractee colorate.

 

 

Tufis de Bougainville
Tufis de Bougainvillea