No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Gypsophila - Floarea miresei

Ultima modificare: 2010-10-22 | Primul publicat: 2010-10-22
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Gypsophila - Floarea miresei
Gypsophila sau floarea miresei este o prezenta obisnuita intr-o piata cu flori, unde apara ca o dantela, complementara florilor mai spectaculoase. Florile delicate pot foarte bine forma si singure buchete.

Gypsophila creste intre 45-60 cm, producand o abundenta de flori albe sau roz. Tulpinile se separa in mai multe ramuri, dand un aspect luminos, perfect pentru a realiza detalii florale. Gypsophila sunt, de cele mai multe ori, alaturate buchetului din trandafiri pe care il daruiesti sau il primesti si reprezinta o necesitate pentru buchetele de mireasa.

 

Gypsophila inmultire


Gypsophila sunt inmultite prin seminte sunt micute. Ele pot fi semanate direct in gradina de flori sau interior mai ales la inceputul anului. Se insamanteaza abia dupa ce solul a inceput sa se incalzeasca in primavara. Acestor flori nu le place inghetul, astfel, daca au fost plantate in interior vor fi transplantate in gradina abia dupa ultimul inghet din zona. Asigura o distanta de 20 cm intre plante.

 

flori de gypsophilia

Flori de Gypsophilia

 

Gypsophila: cultivare si ingrijire


Gypsophila prefera expunerea totala sau partiala la soare. Prefera, de asemenea, soluri bogate, usoare dar nu prea se dezvolta in soluri argiloase. De asemenea, nu prea le place uscaciunea. Dezvoltarea lor rapida solicita multa apa in timpul perioadelor uscate. Adauga ingrasamant cu utilitate generala inainte de plantare in cazul in care solul este sarac in nutrienti.

Odata ce floarea miresei germineaza, in 10 pana la 15 zile, se vor dezvolta rapid. Pentru o inflorire continua, planteaza succesiv la fiecare doua-trei saptamani.

 

buchet cu gypsophilia
Buchet cu Gypsophilia

 

Boli si daunatori


Problemele cauzate de insecte si boli nu sunt foarte frecvente. Daca apar problemele legate de insecte sau boli trateaza-le imediat cu substante organice sau chimice.


Tu ce zici?