No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Plante de apartament

Ultima modificare: 2010-09-15 | Primul publicat: 2010-08-04
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Plante de apartament
Plantele de apartament aduc viata intr-o camera. Pe langa aspectul placut, plantele decorative aduc beneficii prin purificarea aerului si cresterea umiditatii. Pe langa aceste aspecte ele aduc o pata de culoare sau chiar un miros placut incaperii.

 

Vei fi surprins cum unele plante pot supravietui chiar daca le acorzi atentie minima. Creste urmatoarele plante decorative cu flori:

 

1. Violeta Africana (Saintpaulia)


In orice casa se afla la un moment dat o violeta africana. Sunt preferate deoarece pot inflori tot anul, si au culori ca mov, alb si rosu.

 

Saintpaulia
Saintpaulia

 

2. Begonia


Poate esti obisnuit sa cresti begonii afara, dar multe varietati pot deveni excelente plante de interior. In conditii optime, begoniile pot inflori incontinuu. Cumpara specii de begonie care au frunze paroase.

 

3. Aechmea


Acesta plante tropicale se dezvolta bine la lumina puternica. Face parte din familia ananasului, a guzmaniei si a vriesiei. Din fericire, nu creste foarte mare si de aceea este foarta potrivita ca si planta de interior in ghiveci.

 

4. Coada vulpii (Acalypha hispida)


Putini oameni pot sa reziste dorintei de a atinge florile suspendate de culoare rosie. Plante creste rapid si ramane inflorita mult timp.

 

Chenille
Chenille

 

5. Cactusul de Craciun (Schlumbergera x buckleyi)


Cactusul de Craciun pare ca se dezvolta perfect si cand este neglijat. Aceasta planta decorativa va inflori usor de Craciun. Schulmbergera traieste mult si se poate inmulti usor prin butasi.

 

6. Clivia (Clivia Miniata)


Clivia trece printr-o perioada de stagnare inainte de a inflori. Are nevoie de intuneric total pe perioada noptii in timpul perioadei de stagnare (care este de obicei la sfarsitul toamnei). Va inflori in perioada decembrie-aprilie. Florile cliviei au o nuanta de portocaliu.

 

 

Clivia Miniata
Clivia Miniata

 

7. Kalanchoe


O multime de plante suculente sunt foarte bune plante de interior, dar putine arata la fel de bine ca si Kalanchoe. Pronuntia corecta este ka-lan-ko-ee, dar arata minunat indiferent cum le pronunti numele.

 

8. Crinul pacii (Spathiphyllum floribundum)


Crinul pacii este o planta de interior foarte potrivita, acesta fiind motivul pentru care este oferita cadou atat de des. Frunzele lucioase de culoare verde inchis sunt completate de flori albe.


Tu ce zici?