No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Regina noptii (Nicotiana) - Crestere si ingrijire

Ultima modificare: 2010-09-09 | Primul publicat: 2010-09-01
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Regina noptii (Nicotiana) - Crestere si ingrijire
Gradinarii care cultiva aceste flori, iubesc parfumul si mirosul intens emanat de ele. Regina noptii este originara din Nordul si Sudul Americii si face parte din aceeasi familie ca si tutunul.

Regina noptii se cultiva usor si infloreste la inceputul verii. Florile se deschid seara tarziu si emana un parfum placut toata noaptea; florile pot fi rosii, albe, roz, galbene si nuante de violet si au aspect de trompeta. Alte varietati ale acestei nicotianei cresc pana la 3 m inaltime si produc flori pe tulpinile subtiri.

Nu ar trebui sa te surprinda faptul ca se mai numeste si "floare de tutun", deoarece contine concentratii mari de nicotita.

Arata bine daca este cultivata in grup, cel mai indicat fiind sa le plasezi undeva sub o fereastra; cand vor inflori, mirosul va patrunde astfel si in casa ta. Regina noptii poate fi cultivata si in ghivece.

Regina noptii este otravitoare daca e inghitita, deci tine-o la distanta de copii sau animale.

 

Regina noptii
Regina noptii

 

Inmultirea reginei noptii:


Semintele de regina noptii pot fi semanate direct in gradina sau in casa pentru a fi mai tarziu mutate afara (ceea ce le va face sa infloreasca mai repede). Seamana-le la o adancime de 0,5 cm, iar plantele vor rasari dupa 2-3 saptamani; distanta intre ele trebuie sa fie de aproximativ 30 de cm.

 

Lucrari de intretinere regina noptii


Sunt usor de cultivat, inflorind cel mai bine in umbra partiala sau in lumina totala a soarelui. Prefera un sol bogat si bine drenat. Amesteca solul cu cateva doze de compost inainte de plantare

Regina noptii solicita multa apa si ingrasaminte. Mentineti solul umed, nu ud. Foloseste un ingrasamant bogat in fosfor inainte de a le semana si apoi aplica-l lunar in perioada lor de inflorire.

Regina noptii infloreste la inceputul verii, iar indepartarea florilor uscate va  determina planta sa  dea mereu flori proaspete.  Planta nu rezista la frig, deaceea este recomandata mutarea ei intr-o locatie protejata.

 

Regina noptii bicolora
Regina noptii bicolora

 


Boli si daunatori


Printre daunatorii reginei noptii se numare afidele si tantarii dar un insecticid te va scapa de acestia. Nu este sensibila la boli, dar daca apar fungicidul va rezolva problema.


Tu ce zici?