No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Top 10 plante usor de crescut

Ultima modificare: 2011-01-21 | Primul publicat: 2009-01-06
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Top 10 plante usor de crescut
Sa recunoastem. Nimic nu da mai mult farmec şi strălucire unei încăperi decât câteva flori bine alese. Mai jos urmează o listă cu 10 plante care oferă farmec unei încăperi şi mai ales sunt uşor de îngrijit. Una sigur se va potrivi şi in camera ta.

1. Vârf de suliţă

 

Vârful de suliţă este una dintre cele mai întâlnite plante de casă, având frunzele în formă de vârf de suliţă de unde şi numele. Spre deosebire de alte plante, aceasta în mod special prezintă o mulţime de varietăţi din care poţi alege. Majoritatea au un frunziş multicolor: frunzele pot fi verzi cu pete albe sau verde bronz cu tonuri de roz. Este o plantă agăţătoare.

De ce ne place: Frunzele işi păstrează diversitatea de culori , chiar şi în locuri cu lumină puţină, deci această plantă e perfectă pentru orice colţ al casei.

Denumire: Syngonium podophyllum

Pretenţii faţă de factorii de mediu: Cerinţele faţă de lumină sunt modeste. Vegetează foarte bine şi în încăperile cu ferestre pe nord. Temperaturi cuprinse intre 14 - 22 ° C, păstraţi solul umed.

Înălţime: De la 1.5 la 2 m

 

varf de sulita

 

 

2. Philodendron Planta


Planta cu frunzele în formă de inimă şi un frunziş rezistent este prezentă în aproximativ toate casele pasionaţilor de verde (plante). Se adaptează bine la zonele cu lumină scăzută, şi o găsim des cu frunzişul căzând peste rafturi de cărţi sau alte piese de mobilier.

De ce ne place? Frunzele căţăratoare pot fi ataşate de stâlp făcând astfel un turn verde.

Denumire: Philodendron hederaceum oxycardium

Pretenţii faţă de factorii de mediu: Cerinţele faţă de lumină sunt modeste. Vegetează foarte bine şi în încăperile cu ferestre pe nord. Temperaturi cuprinse intre 14 - 22 ° C, substratul se lasă la uscat între udări.

Înălţime: Poate ajunge datorită căţărării până la 2.5 m.

 

philodendron

 

 

3. Iedera


În multe zone, iedere este utilizata ca şi plantă de exterior. Dar se poate folosi cu succes şi ca plantă de interior. Pune un ghiveci de iederă pe un raft astfel încât ramurile ei lungi şi groase să atârne.Sau pentru un efect mai dramatic poţi tunde ramurile. De asemenea este foarte simplu sa înmulţeşti iedera. Tai o ramura lunga de aproximativ 10- 12 cm, îndepărtează frunzele joase, iar apoi planteazo într-un substrat umed. Dacă păstrezi substratul umed în câteva săptămâni ramura tăiata va da rădăcini.

De ce ne place: Este o planta ce se adaptează usor cu frunze de un verde intens sau multicolore.

Denumire:Hedera helix

Pretenţii faţă de factorii de mediu: Lumină, medie sau puternică; se udă temeinic, temperaturi între 15 20 ° C.

Înălţime: Dacă se caţără poate ajunge până la aproximativ 1.8 - 2 m.

Observaţii: Pentru a preveni apariţia păianjenilor se face în mod constant duş plantei cu apă la temperatura camerei.

 

iedera

sursa imaginii flickr.com

 

 

4. Floarea de ceara


Hoya sau floarea de ceară , are frunze verzi ceroase şi flori ceroase roz mirositoare. Planta poate fi tunsă, poate fi dirijată pe un support circular, plasat in ghiveci, in asa fel incat planta sa aibe aspect de cununa.

De ce ne place: Floarea de ceara face flori frumoase puternic parfumate. De asemenea este o planta care se uda rar asa ca nu se supara daca mai uiti din cand in cand de ea.

Denumire: Hoya carnosa

Pretenţii faţă de factorii de mediu: Lumină medie puternică, suportă temperaturi între 10 si 20 ° C, substratul se lasă la uscat între udări.

Mărime: Poate ajunge până la 1 -1.2 m

 

hoya


 

5. Ficusul de cauciuc

O plantă clasică , ficusul de cauciuc şi-a primit numele de la seva lipicioasă şi lăptoasă pe care o produce dacă este zgârâiat. Într-un final va deveni un arbust mare dar poate fi cu uşurinţă păstrat la o mărime medie, prin taiarea ramurilor , ducând la ramificarea plantei.

De ce ne place: Frunzele mari , lucioase de un verde inchis lasă o impresie puternică asupra oricui. Cu cât îmbătrâneşte se face tot mai mare şi mai frumoasă.

Denumire: Ficus Elastica

Pretenţii faţă de factorii de mediu: Lumina medie, puternica, temperatura de 15-25 ° C, substratul se lasă la uscat între udări.

Mărime:Aprox înaltă de 2.5 m şi întindere în lateral 1 m.

 

ficus
sursa imaginii flickr.com

 

6. Dragonier

Aceasta planta e la fel de impresionanta precum numele ce-l poartă. Are un smoc de frunze lungi, înguste, de un verde intens cu marginile colorate în roşu aflate la capătul ramurilor lemnoase. Plantele tinere sunt cârcite dar pe măsură ce cresc se îndreaptă. Varietatea "Tricolor" poate avea marginile frunzelor roz cu crem. Uneori i se spune planta curcubeu.

De ce ne place: Frunzele lucioase pe tulpina înaltă îi dau un aer festiv.

Denumire: Dracaena marginata

Pretenţii faţă de factorii de mediu: Lumină medie sau puternică, temperaturi între 15 -25° C, substratul se lasă la uscat între udări.

Mărime: înălţime: Până la 1, 1-2 m şi întindere în lateral de 500, 600 cm.

 

dracaena

 

 

7. Şeflera

Numită şi arborele umbrelă , această plantă oferă un frunziş lucios cu , cu frunzuliţe care pornes dintr-un punct comun, asemănător cu scheletul umbrelei.

De ce ne place: Frunzele lucioase şi verzi creează dau un aer tropical locului.

Denumire: Schefflera actinophylla

Pretenţii faţă de factorii de mediu: Lumină medie puternică, temperaturi între 10-24°C , se uda saptamanal, avand grija ca substratul sa nu se imbibe in exces.

Mărime: atinge o înălţime de max 2, 5 m, si întindere în lateral de 1,8 m.

 

schefflera

 

8. Ferigă

Arcuirea ferigii, frunzele dantelate o fac planta perfectă pentru aşezarea pe un suport, sau pentru a suspenda-o. Nu vă lăsaţi înşelaţi de înfăţişarea sa delicată. Această planta va trăi decenii daca ii păstraţi solul umedi şi ii oferiţi lumină moderată şi umiditate suficientă.

De ce ne place: Creează o atmosferă clasică în cameră. Ramurile lor frumos dantelate şi arcuite se potrivesc cu orice stil decorativ.

Denumire: Nephrolepis exaltata

Pretenţii faţă de factorii de mediu:Lumină medie , temperaturi între 15 si 25 ° C, solul păstrat umed.

Mărime: 50 - 80 cm.

 

feriga

sursa imaginii flickr.com

 

 

9. Planta de jad

Dacă udatul e o problemă atunci planta de jad e potrivită pentru tine. Această plantă ce creşte greu poate supravieţui câteva decenii dacă i se oferă minim: lumină puternică şi substrat uscat. Se potriveşte cu cactuşii şi celelalte plante suculente. Preferă temperatura camerei în timpul sezonului de creştere , dar se dezvoltă şi mai bine dacă este aşezată într-o zonă răcoroasă , şi udată atât cât să împiedice ofilirea frunzelor iarna.

De ce ne place: Pentru că este o plantă puţin consumatoare de apă, cu un aspect interesant de copac, cu ramuri noduroase şi suculente, şi frunze cărnoase.

Denumire: Crassula ovata

Pretenţii faţă de factorii de mediu: Lumină puterică, temperatură între 10-24°C , se uda spatamanal pe timpul sezonului cald, lasand pamantul sa se usuce bine intre doua udari. Iarna se mentine solul aproape uscat, udandu-se lunar.

Mărime: Maxim 1 m.

 

planta de jad

 

10. Limba soacrei

Această plantă suculentă tolerează neglijarea destul de bine. Dacă până acum singura planta pe care aţi reuşit să o păstraţi a fost una de plastic , daţi-i acestei plante o şansă. Planta rezistă la lumină scăzută dar apreciează condiţiile de lumina. Singura problemă pe care ar putea-o dezvolta această plantă ar fi putregai la rădăcină din cauza excesului de ape.

De ce ne place: Este aproape indestructibilă , şi are frunze în formă de sabie.

Denumire: Sansevieria trifasciata 'Laurentii'

Pretenţii faţă de factorii de mediu: lumină slabă sau puternică, substratul se lasă la uscat între udări, temperaturi între 15 şi 30 °C.

Mărime: aprox 1 m de înaltă.

 

sansevieria


 

 


Tu ce zici?