No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

10 plante anuale rar folosite (II)

Ultima modificare: 2010-06-20 | Primul publicat: 2010-06-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
10 plante anuale rar folosite (II)
Sunteti curiosi care sunt restul plantele anuale rar folosite? Inca 5 sunt prezentate mai jos pentru a intregi lista de 10. Acum vorbim despre trompa elefantului, fasole decorativa, mirabilis jalapa, carciumareasa si creasta cocosului.

Continuarea articolului "10 plante anuale rar folosite"


6. Trompa elefantului (Amaranthus caudatus )


Aceasta planta garanteaza o gradina de flori deosebita. Creste in inaltime pana la 1 metru sau 1.5 metri, iar florile sunt sub forma de ciucuri de culoare rosu-violet. Plantata langa un gard sau perete alb iti capteaza atentia atat cu dimensiunea ei cat si cu frumusetea florilor. Se planteaza prin seminte si va inflori chiar daca solul este sarac, atata timp cat are acces la soare. Intre flori lasa o distanta de 60 cm. In conditii bune va inflori tot sezonul.

 

Amaranthus caudatus
Amaranthus caudatus


7. Fasole decorativa (Lablab purpureus)


Fasolea decorativa are nevoie de mult soare si de sfori pentru a se extinde cand creste. Florile sunt insotite de pastai, sunt de culoare violet si cresc pana la 10-15 cm lungime. Atat florile cat si pastaile sunt comestibile. Aceasta floare infloreste din mijlocul verii si pana toamna. Pe planta se vor vedea atat flori cat si pastai in diferite stadii de dezvoltare. Uda planta in mod regulat.

 

8. Barba imparatului (Mirabilis jalapa)


Daca ai putin timp intr-o zi aglomerata te vei bucura cu siguranta de aceasta floare care infloreste noaptea. Aceasta planta de 90-120 cm inaltime isi va deschide florile tubulare seara sau dupamasa tarziu si va umple gradina cu un miros deosebit. Infloreste de la mijlocul verii pana la primul inghet. Florile sunt de culoare alba, galbena, roz si in diferite combinatii de culori.

Barba imparatului creste cel mai bine din seminte plantate in sol bogat primavara dupa ce a trecut pericolul de inghet. Uda planta, dar nu exagera deoarece  putrezeste. Planta face seminte, dar florile care cresc din acestea pot avea culori diferite fata de planta originala.

 

Mirabilis jalapa
Mirabilis jalapa

 

9. Carciumareasa (Zinnia angustifolia)


Carciumareasa este originara din Mexic si este de 2 tipuri: portocalie si alba. Creste pana la 25 cm inaltime, iar tufa are o latime de 30 cm. Florile sunt grupate, mari si frumoase, divers colorate. Se pot transplanta din pepiniere, dar sunt usor de plantat si din seminte. Semintele se planteaza in gradina, intr-un loc cu soare si sol bogat. Datorita multitudinii de culori si tipuri de crestere se pot face combinatii decorative numai din ele.

 

Zinnia angustifolia
Zinnia angustifolia


10. Creasta cocosului (Celosia argentea Plumosa group)


Creasta cocosului are flori in forma de creasta de cocos in culori vii: rosu, galben, portocaliu si alb, precum si anumite nuante hibride. Planteaza 7 sau mai multe flori pentru un decor deosebit. Cresc pana la 50 cm inaltime. Datorita inaltimii ele sunt plantate in partea din fata a gradinii de flori.

In pepiniere sau in magazinele specializate vei gasi o varietate mare de flori creasta cocosului primavara, dar nu le planta decat dupa ce nu mai exista riscul de inghet. Un sol bogat, bine udat si mult soare sunt conditii esentiale pentru aceste plante. In ciuda aspectului de flori uscate, ele necesita apa periodic.

 

Celosia argentea Plumosa
Celosia argentea Plumosa


Tu ce zici?