Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »Strelitzia, cuprinde 4 specii perene erbacee. Este originară din Africa de Sud. Este o plantă perenă, cu rădăcini care pătrund adânc în sol, cu frunze mari olbongi, lung peţiolate. Tija florală are 0.9 - 1.6m lungim, este aproape rotundă şi poartă o influorescenţă care cuprinde 3 7 flori. O floare este formată din 3 sepale, 3 petale albastre şi 5 stamine portocalii. Petalele (una scurtă şi doua lungi) sunt unite şi ascuţite.
Strelitzia Nicolai este specia cea mai mare, putând ajunge până la 10 m înălţime.
![]() |
strelitzia nicolai |
Afânarea solului:cel puţin odată pe lună
Udatul: se udă de 2 3 ori pe lună, iar în perioada caldă a anului de 4 5 ori pe lună. În perioada de repaus (mai, august) nu se udă.
1. Septerioza: pe frunzele infectate apar pete circulare de 1-6 mm , albicioase cu marginea brună. Petele sunt solitare sau confluente şi în condiţii favorabile determină uscarea frunzelor. În dreptul petelor apar punctişoare negre cu picnospori.
2. Păianjenul roşu comun: se aşează pe partea infectată a frunzelor sub formă de colonii, sugând sucul celular.Frunzele atacate se decolorează şi se uscă.
3. Tripsul occidental: atacă frunzele şi florile care devin lucioase argintii.