No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Cum sa plantezi un mar pitic?

Ultima modificare: 2010-10-20 | Primul publicat: 2010-10-20
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum sa plantezi un mar pitic?
Cultivarea unui soi pitic de mar este o cale minunata de a adauga un pom fructifer frumos curtii tale care nu ocupa spatiu prea mare si ofera fructe delicioase. Merii pitici necesita o tehnica speciala de plantare. Cititi despre pasii care trebuie urmati daca plantezi un mar pitic.

De ce ai nevoie:

  • Mar pitic altoit
  • Lopata
  • Pamant bun
  • Apa
  • Mulci

 

1. Pentru a planta un mar pitic decide care este locul sau in gradina.

Asigura-te ca locul pe care-l alegi este insorit si la cel putin 450-600 cm distanta de alti copaci. Ai investit bani in pomul fructifer asa ca ofera-i un loc de calitate. Sapa groapa indeajuns de mare pentru a gazdui bine sistemul de radacini ale pomului. Marginile gropii trebuie sa fie de cel putin 12.5cm distanta de varfurile radacinilor cand radacina se imprastie in groapa. Sapa pana cand toate radacinile pomului se vor imprastia fara sa se inghesuie sub suprafata.

 

Mar pitic
Mar pitic

 

2. Fa o palnie din solul de calitate in centrul gropii proaspat sapate.

Imprastie radacinile marului pitic deasupra palniei de pamant. Asigura-te ca radacinile sunt sub suprafata solului. Este esential: gaseste nodul de la baza pomului. Acolo este locul unde pomul a fost altoit. Nodulul de altoire nu trebuie sa atinga solul. Daca se va intampla, radacinile se pot dezvolta deasupra grupului de radacini si pomul de mar pitic va creste sanatos.

 

3.Lucreaza pamantul in jurul radacinilor si acopera radacinile cu sol.

Indeasa usor pentru a elimina orice punga de aer. Continua sa umpli groapa si apasa solul cand groapa este aproape plina. Creaza o farfurioara in jurul trunchiului de pom principal. Umple-l cu apa si lasa-l sa se ude complet. Repeta cu mai multa apa. Leaga pomul strans de un tarus cu o bucatica de carpa moale in jurul trunchiului.

 

4. Acum este momentul pentru a mulci

Nu fi lacom. Mentine 15 cm de mulci in jurul pomului in orice moment. Asigura-te ca mulciul este pastrat clar la vedere langa trunchi. Bucura-te de noul tau pom fructifer. Te va recompensa cu multe fructe!

 

Sfaturi si atentionari

 

Pregateste groapa bine inainte de a planta marul altoit. Strange toate uneltele si materialele necesare inainte de a incepe sa plantezi. Uda bine cu apa imediat dupa plantare.


Tu ce zici?