No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Pomi fructiferi se micsoreaza

Ultima modificare: 2010-08-17 | Primul publicat: 2010-03-17
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Pomi fructiferi se micsoreaza
Fructele din productia proprie sunt mai aproape de inimile noastre, dar totodata, pulverizarea cu insecticid este periculoasa pentru sanatatea noastra. Dar exista o solutie pentru aceasta problema!

Multi au mentionat faptul ca pomii fructiferi se raresc rapid in gradini. Motivul este ca necesita multa munca

fructe
manuala, atentie si ingrijire, precum si faptul ca pulverizarea cu insecticid in zonele populate creaza principala problema de a contamina mediul inconjurator. Astfel, devine mai simplu (si poate mai economic) cumpararea fructelor din magazine sau piete.

 

Fructul meu dulce!

 

Oamenii iubitori de gradini se despart cu greu de pomii fructiferi, deoarece sunt mandri de fructele produse

pomi in floare
de mainile lor. Ele sunt cele mai potrivite pentru gusturile personale, sunt proaspete, sanatoase, si nu trebuie cumparate din magazin. Cum poate gradinarul modern sa puna in aplicare aceste lucruri?

 

Pomii fructiferi s-au micsorat!

 

Indeplinirea celor doua cerinte nu este o sarcina simpla, dar este fezabila. In urma cu o suta de ani, au fost mai raspanditi copacii cu trunchiul inalt si cu coroana mare si ramificata. Acestia au fost, intr-adevar, mai dificil de intretinut si nu a fost usoara nici recoltarea fructelor produse. Cea mai mare parte a problemelor a fost cauzata de pulverizarea acestora cu insecticid, pentru ca varful coroanei acestor copaci falnici nu putea fi atins decat cu utilaje de stropire foarte performante.

nectarin

Sa uitam de scara!

 

Cu cincizeci de ani mai tarziu, trunchiurile copacilor au devenit mai mici, iar in urma cu treizeci de ani , au aparut in gradini pomii fructiferi pitici si gardurile vii din fructe.

Astazi, suntem martorii si realizatorii unui fenomen nou: pomii de nectarine ce incap intr-un spatiu mic (chiar si intr-o cutie pe balcon). Produc fructe mature in al treilea an de viata, iar taierea, stropirea si recoltarea fructelor le putem face stand in picioare confortabil.

In pepiniere a crescut numarul acestor copaci, asa ca merita sa-i cunoastem!

 


Tu ce zici?