No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Caisul

Caisul este o specie foarte apreciată pentru fructele savuroase şi parfumate, ultilizate în consumul proaspăt sau la prepararea de compot, gem, dulceaţă, suc, nectar, caisată, lichioruri. Cultura caisului este dificilă, deoarece este o specie pretenţioasă la climă şi sol, în plus este efectuat de o boala incomplet cunoscută, pieirea prematură. Detalii »

Vişinul

Este un pom înrudit şi asemănător cu cireşul. Cele mai multe soiuri de vişin provin din vişinul comun (Cerasus Vulgaris Mill.) care se întâlneşte numai în stare cultivată. Sua şi Germania produc circa 50% din producţia mondială de vişine. În ţara noastra s-au constatat ca există 6.320.000 vişini. Detalii »

Piersicul

Deşi relativ recentă, cultura piersicului a luat amploare mare în ţara noastră, datorită calităţii deosebite a fructelor, compoziţiei chimice foarte complexe şi producţiilor mari care se pot obţine fără eforturi deosebite. Piersicul este o specie puţin adaptată la condiţiile climatice, suferă iarna de pe urma gerului, dar poate asigura producţii constante şi mari vreme de 10-15 ani. Este foarte precoce, intră pe rod din anul 2-3 de la plantare, are o fertilitate mare, diferenţiază foarte bine. Detalii »

Cireşul

Cireşele, fiind printre primele fructe care apar primăvara, sunt foarte căutate pe piaţă, atât pentru consulmul în stare proaspătă, cât şi pentru prelucrare în diferite produse (compot, dulceaţă, gem, jeleu, suc, sirop). Cireşul este cultivat pe întreg teritoriul României, cu rezultate mai mult sau mai puţin satisfăcătoare, în funcţie de condiţiile climatice locale. Detalii »

Părul

Părul este un pom fructifer ce creşte bine în toate zonele pomicole ale ţării, din zona de câmpie şi până în zona dealurilor înalte, bineînţeles dacă se aleg soiurile potrivite. Cultura părului este rentabilă datorită duratei lungi de viaţă, a calităţii fructelor şi a producţiei relativ mari. Fructele se consumă în stare proaspătă sau prelucrate în compot, dulceaţă, gem etc. Detalii »

Mărul

Mărul (Malus Domestica) este principala specie pomicolă care se poate cultiva în toate zonele din ţară de la câmpie până în zona deluroasa. Fructele proaspete pot fi găsite pe piaţă practic tot anul , vara şi toamna direct din livadă iar iarna primăvara din depozite, prin păstrarea soiurilor de iarnă. Detalii »