No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
Legume Categorie
Boli si daunatori Proprietate

Pune o intreabare: biluta

Specialist: Inginer Valeria Goilean

Intrebare:
Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare: am rosii plantate in camp intise pe spalieri si de vreo 7 zile au inceput sa se suceasca frunzele, se usuca, iar acum incepe sa se usuce (paleasca) si rodul . Mentionez ca din luna Mai de cand le-am plantat le-am stropit cam la 10-14 zile cu solutie formata din Bravo, Actara si Solfert (primele 3 stropiri) iar ultima cu Dithane, Topsin, Talstar si Solfert.Cu toate astea cred ca le-am pierdut. Mai e ceva de facut? Ce boala poate fi?


Raspuns:
Buna ziua,

1. Rosiile dumneavoastra pot suferi de mana, deoarece stropirile pe care le-ati efectuat in ultima decada nu combat aceasta boala. Dithane este un fungicid de contact ce e putin probabil sa controleze mana datorita spalarilor dese datorate ploilor. Talstar este un insecticid care controleaza aparitia unor daunatori ce apar prea putin la rosii. Topsinul nu controleaza deloc mana, controleaza boli ce apar rar la rosii.
In ciuda tratamentelor aplicate de dumneavostra s-ar putea ca rosiile dumneavostra sa sufere de mana. In cazul acesta aplicati un fungicid cupric.

2. Rosiile dumneavoastra pot fi virusate. Virusul nu se manifesta la toata cultura, ci doar din loc in loc unde apare cate o planta piticita, cu frunze micite. Singura solutie este smulgerea plantei.

Toate cele bune!


Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeasi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »