No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Soiuri de gutui (II)

Articolul ”Soiuri de gutui (I)” prezintă câteva soiuri de gutui cultivate in țara noastră. Cititi urmarea articolului pentru a afla informații și despre alte soiuri ale acestui pom fructifer.

Stiri asemanatoare

Soiuri de cires amar

Spre deosebire de ciresele dulci, cele amare sunt mici si cu gust amarui acrisor. Cititi in acest articol despre cateva soiuri de cires amar. Detalii »

Soiuri de cires

Sortimentul de cires in tara noastra cuprinde soiuri romanesti si straine adaptate diverselor zone de cultura, care se esaloneaza de la inceputul lunii mai si pana dupa jumatatea lunii iulie. In Romania, vechiul sortiment la cires a fost imbunatatit continuu, odata cu introducerea in cultura a unor soiuri straine si autohtone valoroase, ca si prin selectia unor clone din sortimentul existent. Detalii »

Soiuri de gutui (I)

Soiurile de gutui se diferentiaza dupa epoca de coacere, marimea fructelor, forma fructelor, caracteristicile pulpei fructului si caracterele pomilor. Soiurile de gutui ajung la maturitatea de recoltare incepand cu luna septembrie si dureaza pana dupa 15 octombrie. Cele mai raspandite sunt soiurile tarzii. Detalii »

Combaterea daunatorilor parului (II)

In articolul ”Combaterea daunatorilor parului (I)” am prezentat cateva insecte care dauneaza acestui pom fructifer. Cititi in continuare despre alti daunatori ai parului, care afecteaza si alte specii de pomi fructiferi. Detalii »

Combaterea daunatorilor parului (I)

In cultura parului, un lucru foate important il constituie cunoasterea aspectelor legate de boli si daunatori, precum si a tratamentelor aplicate pentru combaterea acestora. Cititi in continuare despre cativa daunatori ai parului. Detalii »

Bolile parului

Parul (Pyrus communis) este un pom fructifer din familia Rosaceae, care provine din Europa orientala si Asia Mica. El poate atinge o inaltime de 10-20 m, iar fructele sale, perele, sunt apreciate pentru gustul si aroma lor placuta. Detalii »

Gutui

Gutuiul (Cydonia oblonga) este un pom fructifer inrudit cu parul si marul, fiind unicul membru din genul Cydonia. Este un arbore de marime medie, originar din regiunea Caucazului, fiind cunoscut inca din antichitate. Detalii »

Soiuri de migdal

Soiurile de migdal (Prunus dulcis sau Amygdalus communis) sunt foarte diversificate ca forma si marime. Ele difera si in privinaa migdalelor produse: cei cu flori roz produc migdale cu gust dulce, iar cei cu flori mai mari cu petale albe, roz la baza, produc migdale cu gust amar. Detalii »

Migdalul

Migdalul este un pom fructifer din familia Rosaceae, care poate atinge peste 10 m inaltime. La noi in tara este cultivat in zonele cu climat mai bland, respectiv Banat, Oltenia si Dobrogea. Se cultiva pentru samburii dulci sau amari ai fructelor sale, numite migdale. Detalii »

Alunul

Alunul este un arbust din familia Betulaceae, care poate creste salbatic in luminisuri, sau zone putin umbrite si umede, fiind putin pretentios fata de sol. Acest arbust este cultivat pentru fructele sale, care reprezinta un aliment foarte hranitor datorita continutului mare in uleiuri, proteine, vitamine, saruri minerale. Detalii »