No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Principalele boli ale plantelor

La fel ca toate organismele vii, şi plantele suferă şi sunt atacate de o serie de boli şi dăunători. Surprinse la timp bolile pot fi tratate si dăunătorii îndepărtaţi. Începând de azi vom publica o listă complexă a principalilor dăunători şi boli care atacă plantele atat de interior cât şi de exterior.

Stiri asemanatoare

Daunatorii vitei de vie

Dintre daunatorii cei mai periculosi care pot ataca viile enumeram: filoxera, grupa acarienilor dintre care cei mai intalniti sunt paianjenul rosu comun, paianjenul galben si paianjunul rosu, molia vitei de vie si molia strugurilor.Detalii »

Bolile vitei de vie

Mana, fainarea si putregaiul cenusiu sunt trei dintre bolile cele mai periculoase dar si foarte frecvente in culturile de vita de vie. Celelalte boli sunt fie cvaziincurabile, fie sunt combatute de aceleasi substante recomandate pentru mana, fainare sau putregai.Detalii »

Cele mai nedorite 10 plante de gradina

Fii atent la aparitia plantelor invazive pe care ti le vom prezenta in continuare deoarece acestea pot deveni salbatice si agresive in gradina ta. Desi s-ar putea sa fie vandute in centre de horticultura si sere, nesupravegheata aceste plante ar putea produce haos in gradina sau curtea ta.Detalii »

Daunatorii vitei de vie

In afara de boli, la vita de vie se semnaleaza an de an pagube insemnate din cauza atacurilor unor daunatori, dintre care unii sunt deosebit de periculosi. Cititi acest articol pentru a afla care sunt acestia! Detalii »

Bolile vitei de vie

Tratamentele pentru combaterea bolilor la vita de vie se fac preventiv. In scopul aplicarii corecte si la timp a acestora, se impune realizarea unor controale riguroase, care sa dea posibilitatea semnalarii riscului de aparitie a infectiilor la boli. Detalii »

Daunatorii ciresului si visinului (II)

Cel mai adesea, pentru combaterea daunatorilor ciresului si visinului se folosesc substante chimice. Exista insa si tratamente mai putin daunatoare, ecologice si anume cele care folosesc dusmanii naturali ai acestor daunatori, de exemplu unele specii de viespi. Detalii »

Alegerea terenului pentru vita de vie

Alegerea unui teren potrivit  si pregatirea lui judicioasa, incluzand si erbicidarea acestuia, constituie pasi importanti in cultura vitei de vie. Cititi recomandarile din acest articol! Detalii »

Daunatorii ciresului si visinului (I)

Ciresul si visinul ale caror fructe gustoase ne incanta in iunie sunt din pacate vulnerabili la atacul a diversi daunatori din lumea insectelor. Aflati despre unii dintre acestia din acest articol! Detalii »

Boli si dereglari fiziologice la cires si visin

Pe langa bolile ce pot afecta ciresul si visinul, exista si o serie de dereglari fiziologice care apar daca ciresele si visinele nu sunt pastrate in conditii corespunzatoare, dereglari care scad calitatea fructelor. Detalii »

Bolile ciresului si visinului

Ca toate speciile pomicole, ciresul si visinul sunt atacati de un numar mare de boli si daunatori, care afecteaza fructele, frunzele, lastarii, florile, ramurile, trunchiul si radacinile. Pomii afectati, au o stare de vegetatie necorespunzatoare, se calamiteaza total sau partial productia de fructe, se depreciaza calitatea acestora si se ajunge implicit la scaderea longevitatii pomilor. Detalii »