No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : ingrijire bonsai



Udarea bonsailor

O planta are in componenta ei intre 75 si 90 de procente apa. De aici rezulta foarte clar faptul ca apa este vitala pentru planta. Totalitatea resurselor vitale se pun in miscare numai prin prezenta propriu-zisa a apei in planta, prin circuitul acesteia si prin eliminarea apei prin pori (transpiratie). Detalii »

Udarea bonsailor

Schimbarea ghiveciului la bonsai

Alegerea recipientului potrivit este prima masura care trebuie luata in cazul plantarii bonsaiului. In cazul in care se folosesc recipiente care au fost deja folosite anterior, va trebui ca acestea sa fie curatate bine, pentru a evita transmiterea daunatorilor si a bolilor. Detalii »

Schimbarea ghiveciului la bonsai

Plantarea bonsailor

In traducere libera, bonsai inseamna „copac in oala", respectiv „planta in oala". Bonsaiul nu este insa o planta in adevaratul sens al cuvantului, iar recipientul in care creste nu este decat un instrument care ajuta la formarea acestuia.  Detalii »

Plantarea bonsailor

Cand se scot bonsaii afara?

Cei mai multi bonsai au nevoie si de lumina, aerul proaspat si caldura verii pentru a se dezvolta sanatos. Multi bonsai reactioneaza pozitiv la lumina puternica de afara, crescand astfel intr-un ritm mai alert. Se asemenea conditiile de mediu naturale duc la o crestere a imunitatii impotriva bolilor si daunatorilor. Detalii »

Cand se scot bonsaii afara?

Ingrijirea bonsaiului

Cresterea bonsailor reprezinta o practica complexa si complicata. Pentru a creste, planta are nevoie de lumina, aer, apa, caldura si substante nutritive. Bonsaii de interior sunt plante sensibile, avand nevoie de o ingrijire speciala, in care sa se asigure cu strictete elementele amintite. Detalii »

Ingrijirea bonsaiului

Specii de ficus pentru bonsai

Unul dintre cei mai cultivati si apreciati bonsai este cel de ficus, care este un bonsai tropical, ideal pentru apartament. Deoarece exista mai multe specii si de ficus, bonsaii rezultati din acestia sunt de diferite tipuri. Detalii »

Specii de ficus pentru bonsai

Bonsai din ficus

Genul Ficus cuprinde nenumarate feluri de plante care de regula isi au originea la tropice. Datele despre numarul plantelor care fac parte din genul Ficus arata ca acesta se afla undeva intre 1000 si 2000. Detalii »

Bonsai din ficus

Fertilizarea bonsailor

Hranirea bonsaiului reprezinta una dintre conditiile principale pentru ca aceasta sa isi poata face corect intregul schimb de substante nutritive. Prin prelucrare si asimilare, planta isi formeaza din substantele nutritive, substante care sunt caracteristice speciei de plante din care face parte, astfel ajutand la procesul de crestere. Detalii »

Fertilizarea bonsailor

Bonsai din ienupar japonez

Ienuparul japonez este una dintre cele mai populare specii de bonsai pentru incepatori. Deoarece bonsaii sunt copacei mici si delicati, ar putea avea un efect intimidant asupra novicilor, mai ales cand vine vorba de ingrijirea lor. Totusi, daca veti afla cateva lucruri, veti putea sa va ingrijiti bonsaiul fara prea mare bataie de cap. Detalii »

Bonsai din ienupar japonez

Bonsai-i un hobby plăcut \

De multe veacuri sunt crescuţi în China şi Japonia. Preoţii budişti au cultivat pentru prima oară aceste plante, care după câteva sute de ani au fost accesibile şi oamenilor de rând. Bonsai pot trăi secole fără a ajunge mai înalţi de 60-80 cm. Prin tăierea regulată a ramurilor şi crengilor şi prin scurtarea rădăcinii, creşterea în mărime este oprită. De asemenea, planta nu este hrănită abundent, creşterea fiind astfel încetinită. Detalii »

Bonsai-i un hobby plăcut