No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Nalba de gradina

Ultima modificare: 2010-10-26 | Primul publicat: 2010-10-26
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Nalba de gradina
Nalbele de gradina sunt usor de cultivat si vor inflori in primul an, daca le plantezi devreme in interiorul serei. Vei iubi extravaganta florilor inalte si aspectuoase cu o larga paleta de culori ca alb, galben, purpuriu, roz, si rosu.

Nalbele sunt originare din Asia. Au frunze in forma de inima, inflorind din iulie pana in septembrie in cele mai multe regiuni. Sunt utilizate in special pentru borduri, sau chiar garduri vii.

 

Nalba de gradina - inmultire

 

Nalbele de gradina sunt des cultivate din seminte, pe care le poti amplasa direct in pamant. Noi recomandam sa le puneti in ghivece in interior cu 6-8 saptamani inainte de ultimul inghet si astfel vor inflori din primul an.

In gradina, au nevoie de mult spatiu, o distanta optima fiind de 45-60 cm, pentru a permite circulatia aerului si a risca aparitia unor boli ca rugina. Odata ce au prins radacina, nalbele poate fi separate prin divizare, care trebuie sa aiba loc toamna, pentru a permite dezvoltarea de radacini sanatoase in noua locatie.

 

nalbe de gradina
nalbe de gradina

 

 

Nalbe - cultivare si ingrijire


Nalbele iubesc soarele puternic sau umbra partiala. Vor creste repede pana la o inaltime de la 120 la 150 cm sau mai mult, in functie de soiul selectat de tine. Iubesc solul bogat si bine drenat, trebuind sa il pastrezi umed in mod constant, fiind recomandata si aplicarea unui ingrasamant o data pe luna.

Dupa ce cresterea s-a incheiat, le poti taia de la nivelul solului. Pentru a te asigura ca planta nu a fost distrusa complet, acopera zona cu mulci, in caz ca iarna este cu adevarat aspra.


Boli si daunatori la plante


Problemele cu insectele sunt rar intalnite, putand fi tratate cu insecticide. Rugina este o problema obisnuita, insa aplicarea periodica a unui fungicid va duce la vindecare.


Tu ce zici?