No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Panselute - crestere si ingrijire

Ultima modificare: 2010-10-28 | Primul publicat: 2010-05-10
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Panselute - crestere si ingrijire
Panselutele infloresc primavara, intr-o mare varietate de culori luminoase si stralucitoare. Sunt plante anuale, care cresc adeseori pe camp in zonele cu clima temperata. Panselutele sunt flori de talie mica cu lastarire bogata la baza.

Panselute - inmultire

 

Panselutele sunt inmultite prin seminte. Le place soarele si pot fi semanate direct in gradina de flori sau in interior si transferate mai tarziu in gradina. Pentru a avea flori de primavara, va trebui sa le semeni in ghivece cu 6-8 saptamani inainte de ultimul inghet.

Seamana-le la inceputul sezonului si acopera-le cu putin pamant, apoi uda-le o singura data, deoarece germineaza greu. Planteaza panselute in gradina se face dupa ultimul inghet, cu spatiu intre ele, dar vor tolera si putina aglomerare. Daca doresti sa faci un pat de flori poti sa faci o schema de culori sau sa amesteci varietatile.

 

Panselute - crestere si ingrijire


Panselutele prefera un climat temperat dar se vestejesc in canicula din mijlocul verii. In zonele mai calde iti recomand sa le plantezi unde au putina umbra. Cresc in soluri diferite, dar e bine sa adaugi ingrasamant cand le plantezi si apoi o data pe luna.

Odata ce plantele au prins radacina, vor creste chiar daca nu sunt ingrijite. Solul trebuie sa fie umed, dar nu ud, iar cand e cald afara, uda florile o data sau de doua ori pe saptamana. Pliviti-le si curatati florile uscate pentru ca planta sa infloreasca din nou si pentru prelungirea perioadei de inflorire. Acest lucru va da un aspect frumos si ingrijit florilor. Panselutele sunt plante rezistente si vor supravietui primului inghet, dar nu si temperaturilor foarte scazute.

 

panselute