No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
Flori Categorie
Altele Proprietate

Pune o intreabare: tmnalina

Specialist: Horticultor InfoGradina.ro

Intrebare:
Buna seara !
o colega spunea ca a primit lalele cu bulbi intr-o vaza cilindrica si ca de Craciun au inflorit (Craciunul trecut) aratau foarte frumos...din pozele pe care ni le-a aratat.
As vrea sa pun si eu cativa bulbi la fel, intr-o vaza transparenta.
Ma puteti ajuta cu sfaturi? Fiindca nu imi imaginez cum trebuie sa fie "substratul" si mediul in care trebuie tinut.
Multumesc !


Raspuns:
Buna,

Pamantul lalelelor in vaza/ghiveci e recomandat sa fie nisipos, asa cum trebuie sa fie si in gradina. Cu cat e plantata mai adanc, cu atat mai bine si floarea va inflori mai frumos.
Cauta pamant care sa nu fi fost tratat cu ingrasaminte naturale deoarece acestea dauneaza bulbilor. La florarie poti gasi pamant nisipos pentru bulboase.

Avand in vedere anotimpul in care ne aflam, laleaua trebuie sa stea la lumina si la frig. Desigur, e ideea de baza in cresterea acestor flori.

In principiu, lalelele trebuie sa stea in pamantul inghetat pentru a regenera primavara. Daca gasiti la florarie o lalea in vaza sau ghiveci, e necesar sa-i asigurati un mediu luminos, fara daunatori.

In natura, lalelele se planteaza in luna octombrie, pentru a ingheta si a regenera primavara. Asta nu inseamna ca nu puteti planta aceste flori in ghiveci sau vaza. Se vor aplica aceleasi tratamente ca in cazul lalelei crescute in sera sau chiar in gradina .
In ghiveci e indicat sa pui cam 10 grame de ingrasamant inainte de a planta bulbul cu partea tuguiata in sus iar pamantul se va uda imediat, pentru a ajuta la prinderea plantei.

Ideal ar fi sa cumperi de la un magazin specializat o vaza cu lalele deja plantate. I

Numai bine,
www.infogradina.roInformatii pe aceeasi tema:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeasi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »