No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : umiditate



Gradinaritul in sol umed

Pamantul din jurul casei tale retine apa? Se intampla des datorita nivelului ridicat al panzei freatice. Un sol argilos poate fi recunoscut dupa faptul ca iarna este umed iar vara este uscat faramicios. Daca nu puteti drena solul, va trebui sa il folositi asa cum este, si sa plantati plante adaptate acestui mediu. Detalii »

Gradinaritul in sol umed

Minigradina botanica

Aranjamentul floral in miniatura este la fel de elegant ca si o gradina botanica, avand avantajul de a fi la tine acasa. Poti sa-ti construiesti o mini-sera realizand o combinatie de plante inalte si agatatoare,precum si de culori si frunzis. Detalii »

Minigradina botanica

Lucrari in gradina de legume: lunile iulie - decembrie

In articolul trecut am prezentat lucrarile pentru lunile ianuarie-iunie. In aceasta articol ne vom concentra mai degraba pe lucrari care vizeaza irigarea culturii, protejarea plantelor sensibile, culegerea regulata a legumelor iar in cele din urma recoltarea acestora. Nu vom uita nici de pregatirea uneltelor pe anul ce vine! Detalii »

Lucrari in gradina de legume: lunile iulie - decembrie

Lucrari in gradina de legume: lunile ianuarie - iunie

Alaturi de restul lucrarilor de gradinarit, in gradina de legume avem de lucru in fiecare zi, din primavara pana in toamna: insamantare si plantare, irigare, afanarea solului, fertilizare, plivitul buruienilor, protectia plantelor, recoltare. Urmeaza o scurta descriere a lucrarilor de gradinarit efectuate din luna ianuarie pana in luna iunie. Detalii »

Lucrari in gradina de legume: lunile ianuarie - iunie

Cantitatea apei de irigare

Apa de irigare va putea fi eficienta numai in cantitatea si in doza corespunzatoare. Majoritatea plantelor necesita o cantitate de apa mai ridicata doar in perioada de dezvoltare, in restul cazurilor excesul de apa poate fi daunator. Detalii »

Cantitatea apei de irigare

Cele 10 reguli elementare ale irigatiei

Cei care nu au puturi in gradina si sunt obligati sa stropeasca gazonul, rasadurile sau arbustii insetati cu apa din retea, sunt constienti si de cheltuielile ridicate. Din fericire, sunt multe persoane care cultiva gradina doar din placere, petrecand astfel timpul in aer liber. Daca pretul apei de 1 m3 este inmultit cu suprafata terenului si cu cantitatea de apa utilizata pe 1 m2 teren, poate fi calculat cu usurinta consumul de apa al unei gradini insetate. In cazul plantelor cultivate in clima Europei Centrale necesarul zilnic de apa pe suprafata de 1 m2 este de 10 l; in zilele de canicula aceasta cantitate poate fi chiar dublata. Detalii »

Cele 10 reguli elementare ale irigatiei

Aerul şi umiditatea aerului

Plante de orice fel au nevoie în permanenţă de aer proaspăt pentru susţinerea proceselor de respiraţie şi fotosinteză. Aerisirea camerelor în care sunt aşezate florile este o condiţie esenţială pentru desfăşurarea unei vieţi normale. Aerul stătut, uscat sau umed, este suportat greu de către plante. Detalii »

Aerul şi umiditatea aerului