Ce tratament trebuie facut la tuja care are frunze uscate?
Se administreaza obligatoriu ingrasamante specifice coniferelor in dozele si epocile de aplicare recomandate de producator pentru fiecare produs in parte.
Citeste tot raspunsul »
Fructele conţin o gamă largă de vitamine:
-vitamine solubile în grăsimi (Liposolubile)
-vitamine solubile în apă (Hidrosolubile)
Vitamina A : protejează organismul împotriva uscării celulelor epidermice. Se găseşte în caise, măceşe, coacăze.
![]() |
caise |
Vitamina D: (antirahitica) are rol deosebit în metabolismul calciului în organism.
Vitamina E: cu rol deosebit de important în creştere şi fecunditate se găseşte în: alune, banane, portocale.
![]() |
alune |
Vitamine din grupa K: antihemoragice, menţinând coagularea sângelui. Se găsesc în fructe ca: mere, măceşe, căpşuni.
![]() |
mere |
Vitamina F: este indispensabilă pentru metabolismul grăsimilor, favorizând sintetizarea lecitinelor umane care intră în compoziţia creierului. Se găseşte în struguri şi seminţe de mac
![]() |
struguri |
Vitamina B1(thiamina): are un rol important, intervenind în metabolismul glucidelor şi favorizează depunerea glicogenului în ficat. Lipsa vitaminei B1 din alimentaţie duce la apariţia bolii BeriBeri. Se găseşte cu precădere în: mere, pere, prune, nuci, alune, lămâi.
![]() |
lamaie |
Vitamina B2: (riboflavina): îndeplineşte un rol hotărâtor în procesul de creştere şi în metabolismul grăsimilor. Se găseşte în pere, mere, căpşuni, agrişe şi lămâi.
![]() |
pere |
Vitamina C: (antiscorbutică) are rol hotărâtor în buna funcţionare a tuturor organelor şi ţesuturilor. Lipsa acestei vitamine din organism determină apariţia scorbutului. Sursa cea mai importantă de vitamina C o reprezintă fructele proaspete: măceşe, agrişe, cocacăze, portocale, grapfruit şi lămâi.
![]() |
portocala |
Vitamina H (biotina) are rol important în procesul de creştere şi rezistenţa la boli infecţioase. Se găseşte în zmeură şi banane.
![]() |
zmeura |