No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Ardei iute

Originar din America, ardeiul iute este cultivat acum ca planta anuala in zonele temperate ale lumii. Acest mic arbust peren nu este mai inalt de 70 cm. Din tulpina principala se desprin ramuri zvelte, care poarta frunze ovale. Fructele subtiri si lungi, cunoscute ca ardei, pot atinge lungimea de 50 cm la anumite varietati. Ardeii sunt initial verzi, colorandu-se treptat in portocaliu pana la rosu stralucitor cand se coc.Detalii »

Stevia dulce - inlocuitoarea zaharului?

Daca vrei sa renunti la zahar din motive de sanatate sau pentru protectia mediului, stevia dulce poate fi o alternativa grozava, cu calorii mai putine si mai ecologica. Stevia dulce, cunoscuta si ca iarba cu frunze dulci, frunze de miere sau frunze de zahar, este o iarba din America de Sud, despre care se spune ca este de vreo cateva sute de ori mai dulce decat zaharul din trestie.Detalii »

Orezul brun vs orezul alb

Orezul brun este bun nu mai pentru tine, dar si pentru mediul inconjurator. Care este diferenta?  Orezul este trecut prin diferite procese inainte sa fie pregatit pentru gatit. Dupa recoltare, semintele sunt trecute printr-o treieratoare de orez pentru indepartarea plevei. Dupa acest proces ramai cu orezul brun. Simplu, nu?Detalii »

Gradina de legume mobila

Urmarind vantul fierbinte, uscat, vuind printre tufisuri, insotit uneori de un praf ciudat ce seamana cu sunetul trenurilor de marfa care se apropie, am inceput sa ma gandesc ca poate nu voi fi niciodata in stare sa cultiv o gradina de legume pe bucata mea de pamant.Detalii »

Soiuri de legume romanesti oferite de SCDL Buzau

Statiunea Experimentala Buzau, infiintata in 1957 functioneaza de 54  in interesul cultivatorilor de legume avand scopul de a promova legumicultura moderna in perimetrul traditional al zonei Buzau. Iata in continuare legumele oferite de SCDL Buzau pentru anul 2011.Detalii »

Plantarea legumelor

Incepem infiintarea gradinii cu plantarea in rasadnite sau cu ajutorul semintelor? Cele mai multe legume cresc usor din seminte. Unele legume, cum ar fi porumbul, fasolea, mazarea, ridichii si majoritatea celorlalte culturi radacinoase nu se transplanteaza bine, astfel incat, cel mai bine este sa fie plantate direct in gradina. Detalii »

Telina de radacina

Telina de radacina (Apium graveolens var. rapaceum) face parte din familia Apiaceae si este originara din zona Marii Mediterane, de unde s-a extins in toate zonele cu climat favorabil.   Este cunoscuta din antichitate, ca planta medicinala. Detalii »

Fenicul de Florenta

Feniculul de Florenta (Foeniculum vulgare var. azoricum) face parte din familia Apiaceae si este originar din bazinul mediteranean. Pentru prima data, a fost cultivat in Italia, la Florenta, in secolul al XVI-lea. Detalii »

Spanacul de Noua Zeelanda

Spanacul de Noua Zeelanda (Tetragonia expansa) face parte din familia Tetragoniaceae. Se cultiva pentru frunzele si lastarii tineri, care se prepara la fel ca spanacul comun. Detalii »

Spanacul

Spanacul (Spinacia oleracea) apartine familiei Chenopodiaceae si are originea incerta. Apreciat pentru calitatile dietetice deosebite, in Persia era considerat „printul legumelor". Astazi, spanacul se cultiva in toate tarile din zona temperata de pe glob. In Europa, ocupa locul trei, dupa varza si fasole, intre legumele care se consuma in stare proaspata. Detalii »