No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Udarea si fertilizarea florilor: reguli si sfaturi

„Cat de des trebuie sa ud sau sa hranesc plantele mele de casa” este intrebarea pe care o pune foarte multa lume atunci cand se apuca de gradinaritul de interior. Raspunsul corect, „Depinde…” nu este un raspuns satisfacator, asa cum nu e nici „o data pe saptamana”. Totusi acesta este singurul sfat precis pe care il pot da atunci cand vine vorba de plantele de casa.Detalii »

Plante de interior care purifica aerul

Credem ca acest articol este potrivit pentru toata lumea, deoarece multi dintre noi traiesc in apartamente in orase mari, unde calitatea aerului de afara este mai buna decat aerul din casele noastre. Cu toate substantele poluante si gazele care nu prea ies atunci cand aerisesti, casele noastre au devenit un rai pentru alergenii si substantele toxice care in mod sigur incarca aerul!Detalii »

Cum sa aranjezi un buchet de flori?

Specialistul in materie de flori Heather Barrie conduce Asociatia de organizare a evenimentelor si aranjamente florale din Charleston, Carolina de Sud, fiind cunoscuta pentru aranjamentele de flori naturale, intr-un stil aparent simplu, organic, dar elegant.Detalii »

10 sfaturi pentru ingrijirea Poinsettiei

Justin Hancock, editor la o revista specializata ne impartaseste secretele achizitionarii unor Stele ale Craciunului (Poinsettia) frumoase - si pastrarea cat mai indelungata a frumusetii lor. Detalii »

Udarea bonsailor

O planta are in componenta ei intre 75 si 90 de procente apa. De aici rezulta foarte clar faptul ca apa este vitala pentru planta. Totalitatea resurselor vitale se pun in miscare numai prin prezenta propriu-zisa a apei in planta, prin circuitul acesteia si prin eliminarea apei prin pori (transpiratie). Detalii »

Replantarea bonsailor

Chiar daca schimbarea pamantului este o activitate nu prea placuta, aceasta actiune trebuie efectuata in mod regulat, daca dorim sa avem un bonsai sanatos. Replantarea este benefica pentru bonsaii de interior atata vreme cat se face corect. Detalii »

Schimbarea ghiveciului la bonsai

Alegerea recipientului potrivit este prima masura care trebuie luata in cazul plantarii bonsaiului. In cazul in care se folosesc recipiente care au fost deja folosite anterior, va trebui ca acestea sa fie curatate bine, pentru a evita transmiterea daunatorilor si a bolilor. Detalii »

Plantarea bonsailor

In traducere libera, bonsai inseamna „copac in oala", respectiv „planta in oala". Bonsaiul nu este insa o planta in adevaratul sens al cuvantului, iar recipientul in care creste nu este decat un instrument care ajuta la formarea acestuia.  Detalii »

Cand se scot bonsaii afara?

Cei mai multi bonsai au nevoie si de lumina, aerul proaspat si caldura verii pentru a se dezvolta sanatos. Multi bonsai reactioneaza pozitiv la lumina puternica de afara, crescand astfel intr-un ritm mai alert. Se asemenea conditiile de mediu naturale duc la o crestere a imunitatii impotriva bolilor si daunatorilor. Detalii »

Ingrijirea bonsaiului

Cresterea bonsailor reprezinta o practica complexa si complicata. Pentru a creste, planta are nevoie de lumina, aer, apa, caldura si substante nutritive. Bonsaii de interior sunt plante sensibile, avand nevoie de o ingrijire speciala, in care sa se asigure cu strictete elementele amintite. Detalii »