No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Cum pregatim florile din ghiveci pentru iarna?

Cele mai frumoase poboabe ale parcurilor, spatiilor verzi dintre blocuri, terase, gradini, de primavara pana toamna tarziu sunt florile din ghivece, butoiase si diverse alte vase. Cum le pastram peste iarna? Detalii »

Cum udam plantele?

Soiurile de plante cu frunze mai subtiri, precum ardeiul sau, dintre plantele ornamentale de vara, fuchsia, suporta mai greu lipsa apei. Nevoia de apa a plantelor ornamentale, si nu numai, depinde de mai multi factori. Atat soiul cat si elementele caracteristice lui, ca, de pilda, specificul locului sau durata de viata a plantei, influenteaza necesarul de umiditate. Detalii »

Planta urechelniţă - Sempervivum tectorium

Planta Urechelniţă (Sempervivum tectorium) nu are rădăcini foarte lungi, astfel că e o plantă potrivită pentru grădinile stâncoase sau pentru ghivece, trăind chiar şi pe pereţi. Înainte de sezonul de înmulţire, încercaţi divizarea tulpinii urechelniţei! Este un proces simplu şi sigur, uşor de făcut chiar şi de începători. Detalii »

Aerul şi umiditatea aerului

Plante de orice fel au nevoie în permanenţă de aer proaspăt pentru susţinerea proceselor de respiraţie şi fotosinteză. Aerisirea camerelor în care sunt aşezate florile este o condiţie esenţială pentru desfăşurarea unei vieţi normale. Aerul stătut, uscat sau umed, este suportat greu de către plante. Detalii »

Cât de des trebuie udată planta?

Multe flori de cameră sunt distruse din dragoste excesivă manifestată prin administrarea peste măsură a apei. Supradozarea apei are aceleaşi efecte distrugătoare. Excesul de apă elimină oxigenul necesar rădăcinilor, iar acestea se asfixiază şi încep să putrezească. Se întâmplă aşa zisul fenomen de „umezeală blocată” care constituie una din principalele cauze ale pieirii plantelor de apartament. Detalii »

Nevoile de lumină a plantelor de apartament

Nevoile faţă de lumină diferă foarte mult în funcţie de locul de baştină. Plantele care provin din regiunile deşertice, unde umbra aproape nu există , sunt dintre cele mai exigente (cactuşii, euforbiile, plantele suculente) şi lor li se rezervă întotdeaună spaţiul cel mai luminos. Dimpotrivă, speciile care provin din pădurile tropicale, cum sunt ferigile, begoniile, filodendronii, se feresc de soarele direct, mulţumindu-se cu lumina filtrată de perdea. Detalii »

Căldura în camerele cu plante

Plantei, ca oricărui organism viu, trebuie să i se asigure un minimum de condiţii pentru ca să crească şi să se dezvolte normal. Factorii de mediu de care trebui ţinut cont sunt următorii: apă , căldură, lumină, aer, hrană. Reacţia plantelor la condiţiile noi ce li se oferă poate fi pozitivă: se simt bine, sunt viguroase, au culori proaspete, unele înfloresc sau dimpotrivă: nu sunt de acord cu locul în care sunt puse, sunt ofilite, nu înfloresc, sunt lipsite de vlagă, frunzele se micşorează, nu mai cresc, sunt lovite de boli şi dăunători. Detalii »

Dereglarile fiziologice ale plantelor de apartament

Se intampla uneori ca aspectul plantelor de camera sa fie modificat de o serie de simptome, care daca nu sunt tratate pot duce la moartea plantei. Din pacate acest lucru se intampla cel mai des cu plantele cele mai frumoase si cele mai scumpe.  Detalii »

Prelungirea perioadei de păstrare a florilor tăiate la temperatura camerei

Se întâmplă uneori ca un buchet de flori să supravieţuiescă indirect proporţional cu ataşarea noastră sentimentală de el. Pentru a prelungi durata de viaţa a buchetului de flori preferat se impun câteva reguli. Detalii »