No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Despre cactusi - partea II

Ultima modificare: 2010-03-31 | Primul publicat: 2010-03-31
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Despre cactusi - partea II
Cresterea cactusilor nu este o sarcina complicata. Deoarece este o planta nepretentioasa, trebuie respectate cateva lucruri simple

 

Cum trebuie sa fie solul cactusilor?

 

Structura solului trebuie sa fie slaba. Se foloseste amestec de nisip, pietris si turba sau pamant pentru cactusi. Daca o sa cumparam un cactus a carui pamant contine numai turba, sa il transplantam intr-un sol amestecat. In turba nu este suficient elemet nutririv , de aceea aceasta planta creste in mod adecvat numai cu hranire suplimentara.

 

cactus

 

Cum trebuie sa fie stropiti cactusii?

 

Vara cactusii necesita soare puternic si stropire regulata. Surplusul de apa trebuie indepartat intodeauna din tavita. In cazul anumitor cazuri de cactusi daca apa ramane pe planta, poate duce la putrezirea sa.Cactusul infloreste numai la lumina puternica si stropire continua. Timpul infloririi poate fi prelungit daca in momentul desfacerii mugurilor rarim stropirea.

 

 

Temperatura favorabila cactusilor!

De toamna tarzie pana primavara cactusii se tin intr-un loc rece. Atentie la ger! Acesta dauneaza plantei sau o distruge. Iarna cactusii nu se stropesc deloc.

 

floare de cactus

 

Alte sfaturi!

Intepatura ghimpilor cactusului poata cauza durere neplacuta si senzatii de mancarime, de aceea cactusul  nu se atinge! Cand se face transplantul de cactusi sau se schimba ghivecele se foloseste o penseta lunga sau manusi de protectie.

In tara noastra sute de persoane se ocupa cu astfel de colectii de cactusi sau alte plante suculente. Exista colectii, care contin raritati si care au circa 10-20.000 de exemplare. Interesul pentru cactusi poate duce la formarea unor relatii serioase, prietenii in interiorul tarii. Colectionarii mai in varsta simt lipsa aprovizionarii si a tinerilor pasionati, cu care ar putea imparti secretele acestei stiinte interesante.


Tu ce zici?