No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : afide



Daunatorii orhideelor (I)

Parazitii pot cauza daune importante oricarei plante terestre. Cu atat mai dureroasa este imaginea unei orhidee delicate afectate de atacul animalelor taratoare sau zburatoare. Totusi vaporii toxici ai pesticidelor pot ramane mult timp in locuinta, de exemplu in perdele sau in alte textile, putand fi la fel de periculoase, chiar si pentru oameni. De aceea, este de recomandat multa prudenta cand vrem sa abordam metode chimice de combatere a parazitilor. Detalii »

Daunatorii orhideelor (I)

Impatiens - sporul casei

In cazul in care cauti flori iubitoare de umbra, Impatiens este floarea potrivita. Se dezvolta foarte bine in locurile umbrite, este o excelenta planta de interior si are un aspect placut. Impatiens are frunze lucioase care te vor incanta chiar daca planta nu este inflorita. Detalii »

Impatiens - sporul casei

Trandafirul Dortmund

Acest trandafir este un catarator care creste de obicei 240-300 cm inaltime. Poate creste si 120-180 cm inaltime ca tufis de sine statator. Inainte de a-l cultiva in gradina dumneavoastra, cititi mai multe despre aceasta planta mai jos. Detalii »

Trandafirul Dortmund

Primul ajutor dat pomilor fructiferi

Un rol important in capacitatea de aparare al pomilor il au conditiile de plantare (lumina, temperatura, sol, substante minerale). Plantele care se pot dezvolta in conditii optime de viata sunt mai rezistente la boli si daunatori. Totusi daca apare vreo boala, trebuie sa o recunoastem ca sa stim cu ce avem de lucru. In cele ce urmeaza prezentam pe scurt daunatorii cei mai importanti si masurile luate imotriva lor. Detalii »

Primul ajutor dat pomilor fructiferi

Cum ne ingrijim sera?

In general in culturile din sere atacurile si volumul pagabelor asupra plantelor sunt mai mari decat cele din spatii deschise deoarece bolile si daunatorii sunt favorizati de conditiile artificiale de mediu. De aceea este important sa pastrati sera curata si ordonata! Detalii »

Cum ne ingrijim sera?

Dăunătorii plantelor

Principalii dăunători ai plantelor decorative sunt: păduchele lânos, păduchele ţestos, afidele, musculiţa albă, tripsul, păianjenii şi viermele rădăcinilor. Netratate, plantele vor înceta să mai crească, îşi vor schimba aspectul, iar în cele din urmă muri. Prin urmare se impune recunoaşterea urgentă a dăunătorilor plantelor, precum şi tratarea lor. Detalii »

Dăunătorii plantelor