Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »Se poate creste in Romania salvia divinorum?
Dupa cunostintele noastre este o planta cu unele intrebuintari dubioase. Pentru a cultiva astfel de plante este nevoie de autorizatie de la Autoritati.
Citeste tot raspunsul »Studiile confirma ca tratamentul diferitelor tipuri de ulceratii ale pielii la oameni si animale poate fi dus la bun sfarsit prin folosirea gelului de aloe vera, ce mai poate fi utilizat si pentru tratarea arsurilor sau degeraturilor, atat la animale cat si la oameni. Detalii »
Plantele de apartament aduc viata intr-o camera. Pe langa aspectul placut, plantele decorative aduc beneficii prin purificarea aerului si cresterea umiditatii. Pe langa aceste aspecte ele aduc o pata de culoare sau chiar un miros placut incaperii. Detalii »
Este posibil sa fi auzit despre acoperisurile vii sau verzi - o idee minunata, ecologica, care ar putea fi practicata cu o frecventa mai mare in urmatorii zece ani. In cartea ei "Amenajare cu plante suculente", autoarea Debra Lee Baldwin sugereaza ca soiurile de plante suculente cu radacini superficiale, cum ar fi sempervivums, sedums si portulaca sunt alegeri bune pentru acoperisurile verzi. Detalii »
Cactusul opuntia este originar din continentul american unde mediul este foarte divers de la desert la sol umed si bogat. Este unul dintre cele mai largi genuri si contine un numar mare de specii de la plante mici la adevarati uriasi. Detalii »
Cand arhitectii peisagisti vorbesc despre trendurile in peisagistica pentru anii urmatori cuvantul seceta se regaseste pe buzele tuturor. Un concept relativ nou pentru curentele de gandire este cultura din ce in ce mai accentuata - ca o solutie la seceta si a a costurile ridicate -a plantelor rezistente la seceta in loc de peluza sau gazon. Acesta poate fi momentul sa ne orientam spre o amenajarea peisagistica mai ieftina. Detalii »
Lithops e una dintre cele mai cautate plante suculente. Creste in zonele foarte uscate cu tulpinile ingropate in pamantul pietros si uscat si numai cu varfurile tulpinilor vizibile. Majoritatea si-au facut sabloane complexe la varfurile frunzelor, lucru care le face sa aiba aspect de piatra, de unde numele de pietre vii. Detalii »
Plantele suculente Aeonium sunt originare din Insulele Canare, Africa de Nord si Madeira. Aeonium creste pana la un metri inaltime, este ramificata, rozetele de frunze au culoarea verde stralucitor si se gasesc in varful ramificatiilor. La lumina intensa frunzele se coloreaza in aramiu. Detalii »
Plantele suculente de Agave sunt originare din America si sunt plante puternice. Ele formeaza rozete de frunze alungite cu margini zimtate si cu un ghimpe in varf. Frunzele au culoarea cenusie, verde sau verde-albastrui iar marginile sunt colorate cu alb, crem sau galben. Detalii »
Cactusul Echinocereus este originar din statele vestice ale SUA si din Mexic unde pamantul este destul de arid si temperaturile din timpul zilei sunt ridicate. Cactusii echinocereus tind sa fie destul de scunzi cu tulpini cilindrice care in mod ocazional au si ramuri. Numele le vine din grecescul "echinos"=arici si latinescul "cereus"= lumanare Detalii »
Planta Urechelniţă (Sempervivum tectorium) nu are rădăcini foarte lungi, astfel că e o plantă potrivită pentru grădinile stâncoase sau pentru ghivece, trăind chiar şi pe pereţi. Înainte de sezonul de înmulţire, încercaţi divizarea tulpinii urechelniţei! Este un proces simplu şi sigur, uşor de făcut chiar şi de începători. Detalii »