No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : pomi fructiferi



Lucrari in gradina in luna aprilie

In sfarsit, primavara a venit! Aruncand o privire generala asupra gradinii tale, iti vine cumva in minte sacaitoarea intrebare ”De unde sa ma apuc de lucru?”? Sunt atatea de facut in fiecare colt al gradinii, in luna aceasta, incat este dificil sa iti dai seama de unde ar trebui sa te apuci. Detalii »

Lucrari in gradina in luna aprilie

Boli si dereglari fiziologice la cires si visin

Pe langa bolile ce pot afecta ciresul si visinul, exista si o serie de dereglari fiziologice care apar daca ciresele si visinele nu sunt pastrate in conditii corespunzatoare, dereglari care scad calitatea fructelor. Detalii »

Boli si dereglari fiziologice la cires si visin

Soiuri de cires amar

Spre deosebire de ciresele dulci, cele amare sunt mici si cu gust amarui acrisor. Cititi in acest articol despre cateva soiuri de cires amar. Detalii »

Soiuri de cires amar

Pregatirea gradinii pentru iarna

De indata ce vremea incepe sa devina mai rece iar frunzele incep sa cada, oamenii considera ca a venit timpul sa puna deoparte uneltele de gradinarit si sa astepte venirea primaverii pentru a reincepe lucrul in gradina. Insa acest lucru nu este adevarat. Iata ce ai de facut! Detalii »

Pregatirea gradinii pentru iarna

Bolile ciresului si visinului

Ca toate speciile pomicole, ciresul si visinul sunt atacati de un numar mare de boli si daunatori, care afecteaza fructele, frunzele, lastarii, florile, ramurile, trunchiul si radacinile. Pomii afectati, au o stare de vegetatie necorespunzatoare, se calamiteaza total sau partial productia de fructe, se depreciaza calitatea acestora si se ajunge implicit la scaderea longevitatii pomilor. Detalii »

Bolile ciresului si visinului

Soiuri de gutui (II)

Articolul ”Soiuri de gutui (I)” prezintă câteva soiuri de gutui cultivate in țara noastră. Cititi urmarea articolului pentru a afla informații și despre alte soiuri ale acestui pom fructifer. Detalii »

Soiuri de gutui (II)

Soiuri de gutui (I)

Soiurile de gutui se diferentiaza dupa epoca de coacere, marimea fructelor, forma fructelor, caracteristicile pulpei fructului si caracterele pomilor. Soiurile de gutui ajung la maturitatea de recoltare incepand cu luna septembrie si dureaza pana dupa 15 octombrie. Cele mai raspandite sunt soiurile tarzii.  Detalii »

Soiuri de gutui (I)

Combaterea daunatorilor parului (II)

In articolul ”Combaterea daunatorilor parului (I)” am prezentat cateva insecte care dauneaza acestui pom fructifer. Cititi in continuare despre alti daunatori ai parului, care afecteaza si alte specii de pomi fructiferi. Detalii »

Combaterea daunatorilor parului (II)

Combaterea daunatorilor parului (I)

In cultura parului, un lucru foate important il constituie cunoasterea aspectelor legate de boli si daunatori, precum si a tratamentelor aplicate pentru combaterea acestora. Cititi in continuare despre cativa daunatori ai parului. Detalii »

Combaterea daunatorilor parului (I)

Gutui

Gutuiul (Cydonia oblonga) este un pom fructifer inrudit cu parul si marul, fiind unicul membru din genul Cydonia. Este un arbore de marime medie, originar din regiunea Caucazului, fiind cunoscut inca din antichitate. Detalii »

Gutui