No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : sera



Sisteme de iluminat pentru sere

Daca plantati seminte pentru a creste rasaduri in interiorul casei, veti avea nevoie de anumite tipuri de iluminat. Alegerea dumneavoastra va depinde de numarul de rasaduri cu care incepeti si de arealul care trebuie iluminat. Variantele se intind de la veioze cu un bec, pana la becuri cu o intensitate ridicata, de pana la 1000 watt. Detalii »

Sisteme de iluminat pentru sere

Cum sa incalzesti sera intr-un mod natural?

Va puteti incalzi sera in mod natural si usor cu cateva lucruri simple precum adaugarea unor recipiente de apa care absorb caldura si care o imprastie prin sera. Alte optiuni sunt iepurii, pamantul si avantajul pe care ti-l da structura serei. Aceste simple achizitii pot rezolva problema caldurii intr-un mod natural in sera ta chiar si in timpul sezonului rece.   Detalii »

Cum sa incalzesti sera intr-un mod natural?

Cele mai potrivite plante de crescut in sera

Indiferent daca doriti o sera pentru orhidee delicate sau pentru a produce recolte in masa tot timpul anului, sera este ideala pentru gradinarii profesionisti sau amatori. Serele reduc grijile fata de conditiile de mediu, protejeaza plantele delicate si produc un mediu sigur pentru plante. Desi toate plantele, legumele, florile sau fructele pot fi crescute in sera sunt unele plante care in aceste conditii prospera cu adevarat. Detalii »

Cele mai potrivite plante de crescut in sera

Orhideea Dendrobium

Dendrobium este adesea una dintre primele orhidee incercate de catre noii crescatori si pe buna dreptate. O singura planta poate avea sute de flori albe delicate cu margini purpurii pale si un centru maro care acopera si tulpinile din anul precedent (bastoane). Genul Dendrobium a fost inregistrat in 1799 de suedezul botanis Olaf Swartz. Acest gen de orhidee cuprinde aproximativ 1200 de specii de orhidee. Detalii »

Orhideea Dendrobium

Orhideea Disa

Orhideele Disa sunt originare din Africa de Sud si in ciuda climatului fierbinte de acasa sunt orhidee care cresc la temperaturi scazute. Asta deoarece sunt originare din zonele de mare altitudine din varfurile muntilor si de pe coastele montane ierboase. Cresc in jurul defileelor, cascadelor si a izvoarelor. Orhideei i-a fost dat numele de Disa de catre botanistul suedez Carl Peter Thunberg, in cinstea unei eroine locale. Detalii »

Orhideea Disa

De ce echipament am nevoie pentru a planta rasaduri? (partea II)

In prima parte a acestui articol am vorbit despre lumina si pamant. Acum urmeaza sa va prezentam celelalte elemente importante la plantarea rasadurilor. Tot ce ne ramane sa va spunem este spor la munca! Detalii »

De ce echipament am nevoie pentru a planta rasaduri? (partea II)

Iasomia de Madagascar (Stephanotis floribunda)

Iasomia de Madagascar poate fi crescuta in zone deschise, tropicale, intr-un pamant bine drenat, bogat in humus. Nu supravietuieste afara daca temperatura scade sub 15 grade Celsius. Detalii »

Iasomia de Madagascar (Stephanotis floribunda)

Orhideea Pleione

Pleione este un gen ce cuprinde aproximativ 25 de specii de orhidee care cresc in zone reci si alpine, cele mai multe fiind din China, N. Indiei, Thailanda si Nepal. Cresc in mod natural aproape de linia zapezii la marginea padurilor. Orhideele Pleione au fost numite dupa Pleione mama celor sapte pleiade in mitologia greaca. Detalii »

Orhideea Pleione

Flori de vara in ghivece

Plantarea in ghivece este convenabila deoarece sunt mobile si aveti posibilitatea de-a schimba conditiile de mediu cand este necesar. Plantele anuale si bulboase pot fi cultivate in ghivece in timpul verii deoarece majoritatea se adapteaza conditiilor de sol. Ghivecele sunt potrivite pentru plantarea de flori cu conditia sa poata sustine sistemul radicular si sa ofere drenarea necesara. Detalii »

Flori de vara in ghivece

Minigradina botanica

Aranjamentul floral in miniatura este la fel de elegant ca si o gradina botanica, avand avantajul de a fi la tine acasa. Poti sa-ti construiesti o mini-sera realizand o combinatie de plante inalte si agatatoare,precum si de culori si frunzis. Detalii »

Minigradina botanica