No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Cum sa scapi de cartite?

Ultima modificare: 2010-08-17 | Primul publicat: 2010-08-03
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum sa scapi de cartite?
Pentru multi proprietari ai unei gradini, cartitele pot fi o adevarata problema. Sunt celebre pentru devastarea acestora, distrugerea ierbii si a covoarelor de flori. Pe langa placerea de a face sapaturi, cartitele pot fi un pericol pentru animalele de casa sau pentru copiii, deoarece pot fi purtatoarele unor boli ca rabia.

 

Nu este de mirare ca vrei sa scapi de ele! Dar in primul rand trebuie sa stii impotriva cui lupti. Cartitele sunt mamifere mici care sapa canale prin gradina ta pe distante cuprinse intre 3,6 m si 4,5 m pe ora.

Destul de impresionant avand in vedere ca vad foarte prost. Pe masura ce sapa, se hranesc cu larve, insecte si viermi. Desi sapatul poate fi benefic pentru aerisirea partii superioare a solului, manunchiurile de iarba moarta, mormanele de pamant care apar pe terenul tau si reparatiile costisitoare fac din aceste mamifere niste vizitatori nedoriti.

 

 

Cartita
Cartita

 

Trei moduri in care sa scapi de cartite


  1. Ingroapa un gard din plasa rezistent  la o adancime de macar 60 de cm, in jurul gradinii, mai ales daca locuiesti in vecinatatea unei paduri sau daca vecinul tau are deja probleme.
  2. Inlatura sursa lor de hrana, adica larvele, insectele si viermii. Cauta chimicale facute special pentru a distruge larvele fara sa afecteze animalele de companie sau copiii. Poti de asemenea fie sa-ti inunzi gradina, fie sa reduci cantitatea de apa folosita, ingreunand supravietuirea cartitelor.
  3. Ultima metoda si poate cea mai des utilizata este exterminarea. Presupune prinderea, gazarea sau otravirea cartitelor. Unele capcane sunt proiectate sa ademeneasca animalul astfel incat sa le poti elibera intr-un mediu non-rezidential. Poti folosi mai multe tipuri de otravuri pe care sa le pui in capcane sau in tunelurile cartitelor.

 

Poti rezolva problema si cu ajutorul profesionistilor. Vorbeste cu prietenii si vecinii care au apelat in trecut la firme care se ocupa cu inlaturarea cartitelor, pentru a putea compara preturile si a discuta despre optiuni, in special daca doresti sa nu le omori. Pot fi destul de viclene, dar  profesionistii vor sti cum sa se ocupe in mod eficient de ele.


Tu ce zici?