No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Daunatorii vitei de vie

Dintre daunatorii cei mai periculosi care pot ataca viile enumeram: filoxera, grupa acarienilor dintre care cei mai intalniti sunt paianjenul rosu comun, paianjenul galben si paianjunul rosu, molia vitei de vie si molia strugurilor.Detalii »

Bolile vitei de vie

Mana, fainarea si putregaiul cenusiu sunt trei dintre bolile cele mai periculoase dar si foarte frecvente in culturile de vita de vie. Celelalte boli sunt fie cvaziincurabile, fie sunt combatute de aceleasi substante recomandate pentru mana, fainare sau putregai.Detalii »

Bolile vitei de vie

Tratamentele pentru combaterea bolilor la vita de vie se fac preventiv. In scopul aplicarii corecte si la timp a acestora, se impune realizarea unor controale riguroase, care sa dea posibilitatea semnalarii riscului de aparitie a infectiilor la boli. Detalii »

Daunatorii ciresului si visinului (II)

Cel mai adesea, pentru combaterea daunatorilor ciresului si visinului se folosesc substante chimice. Exista insa si tratamente mai putin daunatoare, ecologice si anume cele care folosesc dusmanii naturali ai acestor daunatori, de exemplu unele specii de viespi. Detalii »

Daunatorii trandafirului

Frumosii trandafirii constituie intotdeauna o bucurie pentru simturi, dar din pacate, ei pot fi supusi atacului a diversi daunatori. Cititi acest articol pentru a invata care sunt acestia si cum sa ii combateti. Detalii »

Bolile trandafirului

Trandafirii sunt afectati de boli care ataca toate organele plantei (frunze, lastari,  flori imbobocite). O parte din boli se pot tine sub control prin masuri de combatere eficiente. Detalii »

Ierbicidarea meisorului

Meisorul este o planta anuala din genul Digitaria care se dezvolta in special vara. Meisorul se inmulteste prin seminte. Aceasta buruiana se elimina aplicarea ierbicidelor preemergente la timpul potrivit. Detalii »

Bolile si daunatorii plantelor decorative de interior

Plantele decorative din interior poate aduce multe beneficii casei si biroului tau, de la decoratiuni si arome, la ierburi culinare proaspat taiate. Din pacate, pot rezulta insa si daunatori sau alte probleme neprevazute, mai ales daca unele dintre acestea sunt aduse in interior pentru iernat.Detalii »

Otetul – ucigasul natural de buruieni

Starpirea buruienilor este una dintre intrebuintarile otetului. In cazul unui gazon organic, otetul poate functiona ca un starpitor de buruieni natural, foarte la indemana. Acidul acetic continut in otet este cel care are puterea de a omori buruienile. Detalii »

Cum ne aparam de animalele si insectele daunatoare?

O serie de animale si insecte traiesc prin gradinile noastre si ameninta sa ne fure fructul muncii. Mai jos gasiti o lista cu cei mai intalniti daunatori si mijloacele biologice de aparare impotriva lor. Detalii »