No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Portulaca - Floarea de piatra

Ultima modificare: 2010-10-20 | Primul publicat: 2010-10-20
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Portulaca - Floarea de piatra
Daca traiesti intr-o zona secetoasa vei iubi floarea de piatra. Sunt plante dragute si mici care au nevoie de foarte putina apa pentru a inflori. Se dezvolta si daca vremea e caniculara. Originare din America de Sud, floarea de piatra apare in culori foarte aprinse, nuante de rosu, galben, alb, portocaliu, rosu, violet si roz. Infloresc la inceputul verii.

Semintele acestei plante sunt comestibile atat crude, cat si gatite, putand fi cultivate atat in vase speciale cat si in alte ghivece.

Floarea de piatra: inmultire

 

Floarea de piatra se inmulteste prin seminte. Semintele pot fi semanate direct in gradina sau in casa pentru a fi transplantate mai tarziu (fapt care le face sa infloreasca mai repede). Semanati semintele la inceputul sezonului si acoperiti-le usor cu un strat subtire de sol fin sau pamant de flori. Pana sa rasara vor fi necesare aproximativ 2 saptamani. Feriti-le de inghet pentru ca sunt sensibile. Plantele stabilizate pot sa se inmulteasca si prin butasi.

 

Floare de piatra
Floare de piatra

 

Floarea de piatra: cultivare si ingrijire


Floarea de piatra este usor de cultivat. Plantati-le in locuri insorite. Prefera soluri uscate, nisipoase sau argiloase, cu un drenaj bun.

Nu trebuiesc udate des,  fiind insa necesara administrarea unui ingrasamant pe baza de azot si a altuia pe baza de fosfor inainte de inflorire.

La inceputul verii produc flori rezistente, durabile, asemanatoare cu trandafirii. Culegerea florilor ofilite va stimula inflorirea, iar daca le tundeti, vor parea mai proaspete. Planta are nevoie de mult aer pentru a evita eventuale boli. Sunt foarte sensibile la inghet. Acoperiti-le cand va asteptati la temperaturi scazute.

 

portulaca
Floare de piatra

 

Boli si daunatori


Afidele, unele specii de tantari si alte insecte pot creea probleme, dar se rezolva cu insecticid. Melcii reprezinta de asemenea o problema.

Pot aparea diferite boli. Aplicati un fungicid obisnuit, pe vreme umeda. Tulpina si radacina pot putrezi in cazul in care  planta  se afla in pamant  prea umed. Evitati problema prin plantarea florilor in sol nisipos sau un alt sol cu drenaj bun. Razoarele inaltate ar putea fi de asemenea o rezolvare.


Tu ce zici?