Am plantat anul trecut o mini livada de 100 de pomi pe un teren de 3000 m2. S-au prins 92 si au inmugurit si au infrunzit. Primii s-au inbolnavit ciresii.
In timpul iernii in zile cu temperaturi ce depasesc 0 grade celsius (februarie inceputul lui martie este timpul favorabil) se efectueaza stropiri cu ulei horticol si zeama bordeleza. Uleiul horticol se administreaza inainte de aparitia mugurilor. Tratamentele cu zeama bordeleza se pot efectua pana inainte de pleznirea mugurilor.
Merele, nu doar proaspete, dar si prelucrate au un efect deosebit asupra corpului uman: reduce diareea, poate preveni bolile astmatice, poate suplimenta alimentatia in timpul curei de slabire. Otetul si ceaiul de mere pot oferi si mai mult de atat!
1. Merele au efectele benefice impotriva bolilor astmatice
Este foarte importanta introducerea in organism a cantitatii necesare de vitamina C. Continutul in aceasta vitamina a merelor este deosebit de benefica deoarece contin flavonoizi antioxidanti si alte tipuri de flavonoizi, care protejeaza moleculele vitaminei, astfel acestea ajungand in punctele corespunzatoare ale organismului. Tot acestor compusi antioxidanti li se datoreaza scaderea riscului de imbolnavire de astm, cu toate ca procesul concret inca nu se cunoaste. Printr-o cercetare efectuata in Marea Britanie, s-a ajuns la concluzia ca, la bolnavii, care au consumat cel putin doua mere pe saptamana, probabilitatea atacului astmatic poate scadea cu 22-32%.
Mar
2. Ai diaree? Mananca mere
Proprietatea poate cea mai cunoscuta a merelor, este continutul ridicat de pectine. Pectinele sunt niste hidrocarbonati deosebiti, pe care enzimele din organismul omului nu le pot descompune, dar bacteriile existente in sistemul digestiv le transforma in compusi (acizi grasi cu lant carbonic scurt), care protejeaza mucoasa intestinala. De aceea merele razuite diminueaza simptomele diarei.
3. Un mar pe zi si celor care fac cura de slabire
Merele , de asemenea introduc si materii care genereaza depuneri in organism (celuloza, pectina), care joaca un rol important in golirea organismului de catre metale grele toxice, posibile substante cancerigene si a colesterolului. Merele fiind asemenea generatoare de depuneri, pot fi introduse in alimentatia celor care fac cura de slabire, fiind eficace si impotriva celulitei.
4. Otetul de mere
Merele sunt considerate, ca fiind un aliment care aciduleaza organismul. Un vechi leac popular, in lipsa de fier, era consumarea de mere in care, cateva zile erau introduse cateva cuie. Merele si alti acizi organici ajuta la absorbtia fierului. Farmacologia populara considera otetul de mere, un adevarat izvor al sanatatii. Posibil ajuta aprovizionarea organismului cu elemente minerale.
5. Ceai de mere
Este la moda si consumarea ceaiului din coaja merelor. Daca aceste coji de mere sunt curate si in acelasi timp de calitate, iar merele respective nu au fost tratate cu chimicale, atunci, gustul placut poate extinde varietatea sortimentelor de ceaiuri.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!