Pentru a proteja gradina se poate acoperii cu plasa ca in Spania?
Depinde pentru ce doriti sa protejati gradina. Exista posibilitatea ca in Spania gradina sa fie protejata de prea mult soare ceea ce nu e cazul la noi.
Citeste tot raspunsul »
Este foarte importanta introducerea in organism a cantitatii necesare de vitamina C. Continutul in aceasta vitamina a merelor este deosebit de benefica deoarece contin flavonoizi antioxidanti si alte tipuri de flavonoizi, care protejeaza moleculele vitaminei, astfel acestea ajungand in punctele corespunzatoare ale organismului. Tot acestor compusi antioxidanti li se datoreaza scaderea riscului de imbolnavire de astm, cu toate ca procesul concret inca nu se cunoaste. Printr-o cercetare efectuata in Marea Britanie, s-a ajuns la concluzia ca, la bolnavii, care au consumat cel putin doua mere pe saptamana, probabilitatea atacului astmatic poate scadea cu 22-32%.
Mar |
Proprietatea poate cea mai cunoscuta a merelor, este continutul ridicat de pectine. Pectinele sunt niste hidrocarbonati deosebiti, pe care enzimele din organismul omului nu le pot descompune, dar bacteriile existente in sistemul digestiv le transforma in compusi (acizi grasi cu lant carbonic scurt), care protejeaza mucoasa intestinala. De aceea merele razuite diminueaza simptomele diarei.
Merele , de asemenea introduc si materii care genereaza depuneri in organism (celuloza, pectina), care joaca un rol important in golirea organismului de catre metale grele toxice, posibile substante cancerigene si a colesterolului. Merele fiind asemenea generatoare de depuneri, pot fi introduse in alimentatia celor care fac cura de slabire, fiind eficace si impotriva celulitei.
Merele sunt considerate, ca fiind un aliment care aciduleaza organismul. Un vechi leac popular, in lipsa de fier, era consumarea de mere in care, cateva zile erau introduse cateva cuie. Merele si alti acizi organici ajuta la absorbtia fierului. Farmacologia populara considera otetul de mere, un adevarat izvor al sanatatii. Posibil ajuta aprovizionarea organismului cu elemente minerale.
Este la moda si consumarea ceaiului din coaja merelor. Daca aceste coji de mere sunt curate si in acelasi timp de calitate, iar merele respective nu au fost tratate cu chimicale, atunci, gustul placut poate extinde varietatea sortimentelor de ceaiuri.