No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Aranjamente din flori uscate

Ultima modificare: 2010-11-11 | Primul publicat: 2010-11-11
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Aranjamente din flori uscate
Daca ati admirat buchete de flori recent uscate, ganditi-va ca ati putea sa cultivati propriile plante cu flori pentru uscat. Vara pare ca nu dispare niciodata atunci cand conservati florile din gradina, pentru a le admira pe tot parcursul anului.

Cele mai bune flori uscate sunt cele perene, un grup aparte de plante care pot fi uscate in casa, fara as pierde culoarea sau forma. Cititi mai departe si descoperiti potentialul gradinii dumneavoastra in ceea ce priveste imortalizarea frumusetii florilor.

 

Salvia farinacea - Victoria Blue

 

Florile micute si intepatoare a plantei Salvia farinacea, care nu masoara mai mult de 50 de centimetri, persista toata vara. Combinati-le cu specia „White Porcelain".
Plantele perene reprezinta un material natural pentru ghirlande din plante uscate, buchete si amestecuri frumos mirositoare. Pentru a obtine o varietate de culori, texturi si miresme, cultivati flori mixte si plante cu frunze care isi pastreaza frumusetea mult timp dupa ce vara ia sfarsit. Puteti sa va asteptati la recolta pe la mijlocul verii, daca semanati flori in gradina dupa ce va fi trecut ultimul inghet.

 

victoria blue
Victoria blue

 

Nastureii (Gomphrena globusa)

 

In ciuda caldurii si a secetei, florile Gomphrena, asemanatoare trifoiului, infloresc intruna pe tulpini rigide de 60 de centimetri. Pentru a prelungi sezonul de recoltare, plantati semintele in ghivece inainte cu patru sau sase saptamani inainte de ultimul inghet sau cumparati rasaduri de la sere. Fiindca cele mai multe plante infloresc in sol fertil, uscat, sapati sau arati pamantul la o adancime de 8-10 centimetri inainte de a le planta. Combinati portii mari de materie organica nutritiva ca turba, compost sau gunoi.

 

Gomphrena globusa
Gomphrena globusa

 

„Flori de paie"

 

Florile de paie (Helichrysum bracteatum) produc crengute de flori ca de hartie, pe tulpini de 80 de centimetri. Aceste plante se dezvolta cel mai bine in soluri fertile si umede.
O lopata sau doua de nisip va ajuta la asanare. Oferiti fiecarei plante spatiu pentru a se dezvolta prin rarirea sau plivirea lor, conform instructiunilor de pe plicul cu seminte. Fiindca florile trebuie taiate si duse inauntru pentru uscare imediat ce se deschid, plantati florile intr-un loc retras, ca de exemplu un strat de legume, unde infractiunea de a va ”jefui” gradina de culoare va trece neobservata.

 

floare de paie

Artemisia annua

 

Popular se numeste nafurica, dar se intalneste si sub numele de pelinita, malin, maturisca, maturita, matura-Maicii Precista, buruiana de tara. Nu florile, ci frunzele fac din aceasta planta, de 1,5 metri inaltime, o planta buna de uscat. Folositi crengile subtiri de pe margini drept contraste argintii in aranjamentele de flori uscate. Zdrobiti tulpinile principale si folositi-le in amestecuri mirositoare.
Despartiti straturile la aproximativ un metru, astfel incat toate florile sa aiba spatiu sa se desfasoare. Sapati langa plante pentru a indeparta buruienile, pastrati solul umed si aveti grija ca namolul sa nu stropeasca si sa distruga florile.
In cele din urma, aminti-va ca o floare uscata nu poate fi mai frumoasa in comparatie cu una vie, asa ca aveti grija sa recoltati doar exemplarele cele mai frumoase din gradina.

 

artemisia annua
Artemisia annua

Tu ce zici?