No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Proiecte de iarna: Urzica decorativa

Ianuarie este e o luna sumbra pentru aceia dintre noi care suntem obligati sa stam inchisi in casa din cauza vanturilor reci. Cerul este adesea cenusiu si mohorat, norii grei, incarcati de zapada. Chiar daca peisajul de iarna e stralucitor de alb si frumos, este o frumusete lipsita de culoare. Astfel ca in inauarie avem nevoie de culoare. Rasadurile de Coleus (urzicuta) abunda de culori. Incearca sa pui in practica acest proiect pentru a-ti lumina ziua si a-ti imbunatati starea de spirit.Detalii »

Tutunul

Tutunul, alaturi de rosie, cartof, vanata si matraguna, face parte din familia Solanaceae.  Frunzele de tutun contin alcaloidul nicotina, care se folosea initial ca insecticid, ulterior fiind incadrat la droguri, deoarece creaza dependenta. Detalii »

Crocosmia

Crocosmia sunt flori foarte cautate si deosebit de frumoase. Sunt originare din Africa de Sud si apartin familiei Iridaceae. Crocosmia este usor de cultivat, in sezon putand creste pana la 60-120 cm, iar florile in forma tubulara sunt in general rosii, galbene, galben-portocalii si portocalii patate, inflorind din iulie pana in octombrie. Detalii »

Petala albastra (Catananche caerulea)

Catananche caerulea (denumita popular "petala") este o floare perena, extrem de frumoasa si usor de cultivat. Florile se aseamana cu niste margarete albastre, fac o impresie deosebita in orice gradina s-ar afla prin contrastul fata de alte flori. Odata semanate, vor rasari ani la rand, cu putina atentie din partea gradinarului. Petalele suporta seceta si nu sunt pretentioase in privinta spatiului. Detalii »

Caladium

Unii experti considera caladium drept o planta de interior, iar altii drept una cu frunzis colorat, care lumineaza zonele intunecoase din gradina. Caladium arata foarte bine in grup cu plante cu frunza verde cum ar fi ficusul elastica.Detalii »

Penstemon

Datorita frumusetii sale, penstemonul figureaza in randul celor mai frumoase plante floricole moderne. Produce tije florale viguroase, dar elegante, drepte sau cu varful usor arcuit, garnisite in partea superioara cu flori asemenea unor clopotei alungiti ce amintesc prin forma si pozitie de un degetel. Detalii »

Despre Primula

Primula este o floare perena, neobisnuit de ,,vioaie’’ , care infloreste primavara. Spre deosebire de culorile subtile asociate acestui anotimp, ele ies in evidenta prin nuantele de galben, rosu, roz si albastru. Manunchiurile apar din buchete dese de frunze verzi, ramanand astfel saptamani la rand. Detalii »

Saponaria

Sapunarita (Saponaria officinalis) este o planta nepretentioasa, care formeaza un covor de culori dispersate. Sapunarita produce o multime de flori cu 5 petale in diferite nuante de roz. De obicei incepe sa infloreasca in al doilea an de crestere. Detalii »

Cerastium

Cerastium tomentosum este o planta cu adevarat aspectuoasa. Este preferata gradinilor pietroase. Plante pitice, florile de cerastium cresc doar 15-20 cm dar sunt extrem de atractive. Frunzele de un gri argintiu fac loc unei extravagante flori albe de primavara tarziu pana vara devreme. Detalii »

Cineraria

Cineraria este o planta perena cultivata pentru frunzisul gri-argintiu, asemanator ferigii. Sunt excelente plante de bordura sau margine, oferind un contrast izbitor intre frunzele gri argintii si culoarea verde a pajistii si gradinii voastre. Detalii »