No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Vulcanii noroiosi

Pe sub munte, incepand din Valea Slanicului Buzau si pana-n Valea Jiului, “aurul negru” tainuit in maruntaiele Pamantului, isi tradeaza adeseori prezenta prin vulcanii noroiosi. Cele mai impresionante manifestari ale lor sunt intalnite in zona dealurilor subcarpatice de pe Valea Buzaului, la Paclele Mari si Paclele Mici, din vecinatatea localitatii Berca. Localnicii le spun “fierbatori”Detalii »

Delta Dunarii

Delta Dunarii este cel mai tanar pamant romanesc.  Impreuna cu complexul lagunar Razelm-Sinoe, ocupa o suprafata de 5050 km2 din care 4340 km2 pe teritoriul tarii noastre. Din 1991 Delta a intrat in patrimoniul mondial UNESCO si este clasificata ca rezervatie a biosferei la nivel national in Romania si parc national in taxonomia internationala IUCN.Detalii »

Padurea tropicala

Padurile tropicale sunt printre cele mai vechi si bogate medii naturale ale lumii. Desi acopera numai 6% din suprafata Pamantului, padurile tropicale adapostesc peste jumatate din speciile de plante si animale.Detalii »

Evita intepaturile de tantar

Tantarii sunt probabil, creaturile cele mai putin iubite de pe Pamant. Nu au nici un rol pozitiv in ecosisteme, in afara de faptul ca reprezinta o sursa de hrana pentru alte vietuitoare. De fapt, problemele cauzate de tantari sunt mult mai multe decat beneficiile aduse de ei!Detalii »

Cea mai mare orhidee din lume

Institutul brazilian pentru mediu a declarat ca "cea mai mare orhidee din lume" creste intr-o gradina botanica din capitala Braziliei si are inaltimea de 2.5 metri.Detalii »

Aranjamente din flori uscate

Daca ati admirat buchete de flori recent uscate, ganditi-va ca ati putea sa cultivati propriile plante cu flori pentru uscat. Vara pare ca nu dispare niciodata atunci cand conservati florile din gradina, pentru a le admira pe tot parcursul anului. Detalii »

Top plante, legume si arbori in 2011

Doriti sa aveti o gradina moderna si sa aflati care sunt cele mai moderne plante cultivate? Va prezentam mai jos o lista cu plantele anuale, perene, legumele, arborii si arbustii anului 2011. Detalii »

Plante decorative care curata aerul

Calitatea aerului din casele si birourile noastre a cunoscut un declin in ultimele trei decenii. Problemele legate de conservarea energiei in anii 70 au condus la fabricarea de materiale izolante, la usi si ferestre ermetice si la alte constructii care ne-au ingradit de-a dreptul spatiile de trai si de lucru.Detalii »

Plante folosite in ritualuri

Oamenii folosesc diferite plante si mirodenii in ritualuri religioase. Cele mai cunoscute sunt salvia, ienuparul, pinul (uneori sub forma de rasina), iarba dulce, pelinul, levantica, florile de trandafir si hibiscus.Detalii »

Stuful chinezesc (Miscanthus sinensis)

Stuful chinezesc este o planta ornamentala, care creste in sezonul cald si are frunzele extrem de subtiri. Floricele cu nuante rozalii apar sub forma de ciucure, deasupra frunzelor, la sfarsit de vara, transformandu-se treptat intr-o culoare alb-cremoasa spre toamna. Detalii »