No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Despre bambus

Ultima modificare: 2010-09-30 | Primul publicat: 2010-09-20
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Despre bambus
Bambusul este o planta arborescenta perena. Originar din China, bambusul este hrana preferata a ursilor Panda. Este o planta foarte populara pentru ca este un simbol al norocului, mai ales al norocului in dragoste. Bambusul creste atat de rapid incat poate ajunge la 6 metri intr-un sezon. 

Exista cateva sute de varietati de bambus. Ele pot fi divizate astfel: varietati care cresc sub forma de grupuri ca niste buchete si cele care se raspandesc. Tipurile care se raspandesc sunt considerate invadatoare deoarece isi raspandesc radacinile pe o suprafata intinsa. Zona in care cresc bambusii invadatori trebuie tinuta sub control.


Tulpina de bambus
Tulpina de bambus

Cum se inmulteste bambusul?


Bambusul poate fi inmultit prin rizomi. Ei se multiplica si se raspandesc repede. De asemenea sunt usor de mutat. Scoate rizomii, imparte-i si replanteaza-i in zona dorita.

 

Cum sa cresti bambus?


Sfat: Cand vrei sa cumperi bambus, intreaba despre caracteristicile sale. Avand in vedere sutele de soiuri, inaltimea, aspectul si caracteristicile de crestere pot determina zona in care vrei sa ii cresti.

Pregateste zona in care vrei sa cresti bambusul. Sapa pamantul si elimina buruienile. Sapa o gaura si umple-o cu mult pamant bogat si moale. Nu folosi fertilizator sau ingrasamant pentru ca acestea pot arde radacinile. Planteaza rizomii la o adancime de 1-2 centimetri. Daca ai o planta, ar trebui sa fie plantata la nivelul la care era in vas, poate cu un centimetru sau doi mai adanc. Pune mulci in jurul bambusului si tine pamantul umed. Odata ce a prins radacina, permite solului sa se usuce putin intre udari.

 

Tulpini si frunze de bambus
Tulpini si frunze de bambus


Plantele de bambus vor creste bine atat la lumina soarelui cat si la umbra partiala. Ele tolereaza umbra si vor arata bine in gradinile umbrite. Aceste plante prefera solul bogat, bine drenat. Radacinilor nu le plac solul ud.

Adauga un ingrasamant obisnuit o data pe luna pentru a ajuta la cresterea rapida, luxurianta a plantei.

 

Controlarea cresterii bambusului


Soiurile taratoare de bambus sunt invadatoare. Vei dori cu siguranta sa le ingradesti. Paraurile si iazurile formeaza o bariera naturala. Un trotuar mai larg ii va opri din raspandire de asemenea. Marginile barierei ar trebui sa aiba o adancime de 60-70 de centimetri pentru a opri plantele.

 

Boli si daunatori


Daca apar probleme cu insecte sau boli, trateaza-i din timp cu insecticide si fungicide organice sau chimice.


Tu ce zici?