No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : migdal



Soiuri de migdal

Soiurile de migdal (Prunus dulcis sau Amygdalus communis) sunt foarte diversificate ca forma si marime. Ele difera si in privinaa migdalelor produse: cei cu flori roz produc migdale cu gust dulce, iar cei cu flori mai mari cu petale albe, roz la baza, produc migdale cu gust amar. Detalii »

Soiuri de migdal

Migdalul

Migdalul este un pom fructifer din familia Rosaceae, care poate atinge peste 10 m inaltime. La noi in tara este cultivat in zonele cu climat mai bland, respectiv Banat, Oltenia si Dobrogea. Se cultiva pentru samburii dulci sau amari ai fructelor sale, numite migdale. Detalii »

Migdalul

Migdalul - Prunus dulcis

Copacul de migdal poate ajunge pana la 7 m inaltime si, la fel ca ciresul, piersica si prunul, infloreste inainte de primele frunze, cu bulbi roz si albi, de la mijlocul pana la sfarsitul primaverii. Florile nu au codite, iar frunzele sunt ovale, ascutite la capat si usor zimtate in timp ce fructele au culoarea verde sters, cu o coaja exterioara care se intareste pe masura ce se coace, pentru ca apoi sa crape si sa dezvaluie miezul. Detalii »

Migdalul - Prunus dulcis

Migdalele - simbolul bunastarii si sanatatii

Extrem de gustoase, migladele au fost pentru mult timp un simbol al bunastarii si sanatatii. Sunt bogate in nutrienti esentiali pentru o sanatate optima. Din punct de vedere botanic, constituie fructele unei specii apartinand familiei Rosaceae, din specia Prunus. Numele stiintific este Prunus dulcis. Migdalul este un copac foios mic, originar din zona muntilor Vestului Asiei. Detalii »

Migdalele - simbolul bunastarii si sanatatii

Viespea samburelui de migdala ameninta migdalii

Unul dintre cei mai periculosi daunatori ai migdalilor, Eurytoma amygdali sau Viespea Samburelui de Migdal, a fost descoperit in urma cu cateva decenii, mai precis in 1981. Aceasta specie de viespi produce pagube importante in randul migdalilor, adesea distrugand chiar si 80% din productie. Detalii »

Viespea samburelui de migdala ameninta migdalii

Ce să plantăm toamna?

Sunt mai multe motive pentru care grădinarii de hobby cu experienţă preferă să planteze toamna. Fie că vorbim de pomi fructiferi, legume sau de grădina cu flori, majoritatea lucrărilor importante din grădină se realizează în anotimpul ploios. Acum poţi afla de ce se face acest lucru. Detalii »

Ce să plantăm toamna?