No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : visin



Daunatorii ciresului si visinului (II)

Cel mai adesea, pentru combaterea daunatorilor ciresului si visinului se folosesc substante chimice. Exista insa si tratamente mai putin daunatoare, ecologice si anume cele care folosesc dusmanii naturali ai acestor daunatori, de exemplu unele specii de viespi. Detalii »

Daunatorii ciresului si visinului (II)

Daunatorii ciresului si visinului (I)

Ciresul si visinul ale caror fructe gustoase ne incanta in iunie sunt din pacate vulnerabili la atacul a diversi daunatori din lumea insectelor. Aflati despre unii dintre acestia din acest articol! Detalii »

Daunatorii ciresului si visinului (I)

Bolile ciresului si visinului

Ca toate speciile pomicole, ciresul si visinul sunt atacati de un numar mare de boli si daunatori, care afecteaza fructele, frunzele, lastarii, florile, ramurile, trunchiul si radacinile. Pomii afectati, au o stare de vegetatie necorespunzatoare, se calamiteaza total sau partial productia de fructe, se depreciaza calitatea acestora si se ajunge implicit la scaderea longevitatii pomilor. Detalii »

Bolile ciresului si visinului

Ce lucrari se aplica pomilor fructiferi?

In tabelul de mai jos am sintetizat lucrarile ce se aplica pomilor, impreuna cu perioadele lor de executie. Am semnalat momentul optim, precum si lunile acelea in care se pot executa lucrarile, dar nu cu cele mai bune rezultate. In legatură cu datele optime exista numeroase teorii si pareri. Perioadele semnalate sunt doar repere de orientare pentru executarea lucrarilor. Detalii »

Ce lucrari se aplica pomilor fructiferi?

Dulce si ispititor: fructe in ghiveci

Pomii cultivati in ghivece sau butoiase au un trecut indelungat. Acest obicei era la moda in special la familiile de vita nobila sau la burghezii bogati. Cu putina indemanare si rabdare oricine se poate bucura de culesul roadelor proaspete. Si aceasta nu e tot! Primavara, in timpul infloririi, aromele divine si privelistea minunata a micilor pomi in floare ne vor incanta privirea si simturile. Detalii »

Dulce si ispititor: fructe in ghiveci

Visinele

Visinele sunt printre cele mai intalnite fructe din tara noastra. Sunt folosite in bucatarie la prepararea a tot soiul de bunatati, si sunt recomandate pentru cardiaci, obezi si pletorici. Detalii »

Visinele

Acerola sau visinul Barbados

Acerola (lat. Malpighia glabra) este o specie subtropicala din familia Malpighiaceae. Acerola este de fapt un arbust sau pom mic fructifer peren. Frunzele acestui arbust sunt dispuse opus, sunt oval-lanceolate, lungi de 5-10 cm si au marginea dreapta. Florile cresc in buchetele de cate 2-5 iar fiecare floare are un diametru de 1-1,5 cm, avand cinci petale roz sau rosii. Detalii »

Acerola sau visinul Barbados

Ce să plantăm toamna?

Sunt mai multe motive pentru care grădinarii de hobby cu experienţă preferă să planteze toamna. Fie că vorbim de pomi fructiferi, legume sau de grădina cu flori, majoritatea lucrărilor importante din grădină se realizează în anotimpul ploios. Acum poţi afla de ce se face acest lucru. Detalii »

Ce să plantăm toamna?

Vişinul

Este un pom înrudit şi asemănător cu cireşul. Cele mai multe soiuri de vişin provin din vişinul comun (Cerasus Vulgaris Mill.) care se întâlneşte numai în stare cultivată. Sua şi Germania produc circa 50% din producţia mondială de vişine. În ţara noastra s-au constatat ca există 6.320.000 vişini. Detalii »

Vişinul