Portaltoiul la mar din ce pom trebui sa fie?
Marul cultivat face parte din genul Malus. Portaltoii folositi fac parte din aces gen. Altoirea se face de obicei pe mar salbatic sau paduret (pentru amatori).
Citeste tot raspunsul »Te intebi cum de poate fi considerata papadia o leguma? Ei bine, afla ca ea chiar este o leguma! Poate ca pentru micutul tau e doar o floare pe care o aduce mamei, pentru un proprietar de gazon e o buruiana iritanta de care cu greu poate scapa, insa pentru un cultivator de papadii, acestea sunt legume. In Statele Unite, chiar si cercetasii au de multe ori in sacose papadii, pe care sa le manance in caz ca se ratacesc. Acestea sunt aprociate pentru frunzele lor bogate in vitaminele A si C, fier, precum si diferite minerale, fiind una dintre putinele legume care poate fi atat mancata, cat si...bauta. Si apropo de bauturi, as dori sa va spun ca din papadii se pot face ceaiuri, cafea (ati citit bine) si chiar.... vin. In plus, papadiile sunt plante medicinale.
Cum spuneam, din papadii se poate face vin. Cel mai interesant este ca reteta este aceasi cu cea a vinului normal. In localitatea Dover din statul american Ohio se organizeaza annual un festival al papadiei, care la sfarsit se incheie printr-un concurs de gatit. Daca doriti sa cultivati aceasta planta, trebuie stiti ca seminele nu sunt foarte usor de procurat.
Papadiile nu necesita foarte multa ingrijire, putand fi amplasate oriunde in gradina. Au nevoie doar de putina atentie si ingrijire. Semintele de papadie pot fi sadite in pamant cu 4-6 saptamani inainte de ultimul inghet. Lasati o distanta de aproximativ 15 cm intre randurile de plante, iar intre plante de pe acelasi rand chiar si 10 cm sunt suficienti; papadiile nu sunt genul de plante care se simt inghesuite.
![]() |
papadie |
Papadiile cresc oriunde, insa cel mai bine se dezvota pe solurile bogate si umede; in contrast, caldura excesiva si seceta va face ca frunzele sa devina amare. Pentru a albi putin frunzele interioare, incercati sa legati frunzele, astfel ele vor deveni mai moi si dulci. Maturitatea: este atinsa intre 85 si 90 de zile.
Fiecare parte din papadie este comestibila:
![]() |
Papadie cu seminte |
Papadiile sunt plante perene rezistente, ele cresc oriunde, indiferent de tipul de sol existent, fiind tolerante la frig sau inghet.