No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Cultiva condimente!

Desi adaugarea unor condimente in gradina poate parea un plan prea ambitios, unele plante inrudite cu ghimbirul, precum nucsoara, galgantul, curcuma pot fi cultivate in zone cu clima mai calduroasa. Alte mirodenii pot fi cultivate cu usurinta doar in regiuni cu clima tropicala. Plantele pot adauga frumusete gradinii, iar aromele si gusturile lor intense vor fi o revelatie pentru gatit.Detalii »

Mirodenii cultivate in interior

Poti sa cultivi ierburi culinare in interior si sa adaugi mancarurilor tale gustul lor proaspat, chiar daca iarna sufla zapada pe geamuri. Nici macar nu ai nevoie de lumini speciale - ierburile se descurca foarte bine si daca le pui la o fereastra bine luminata. Iti prezentam ierburile culinare care pot fi cultivate cel mai bine pe pervazul ferestrei si tehnicile ingenioase de care ai nevoie ca sa le pastrezi sanatoase pana cand le vei putea planta din nou afara.Detalii »

Amarant - florile uscate perfecte

Amarant sunt plante anuale cu flori din familia Amaranthaceae. Florile amarant isi pastreaza culoarea si dupa ce sunt uscate, de aceea sunt perfecte pentru aranjamentele din flori uscate. Detalii »

Camelia sinensis - Planta de ceai

Ceaiul este o bautura populara in multe tari, unii preferandu-l fierbinte, iar altii rece. Acesta este obtinut din frunzele de arbusti de ceai negru, Camellia sinensis. Si dumneavoastra puteti creste acesta arbust, insa veti avea nevoie de multa rabdare, deoarece are nevoie de 3 ani pentru a inflori. Detalii »

Despre busuioc

Busuiocul este o planta anuala, aromata, folosita in multe bucatarii. Aroma si caracterul unei varietati de busuioc pot fi afectate de numerosi factori de mediu, inclusiv temperatura, tipul solului, locatia geografica si chiar cantitatea de precipitatii.Detalii »

Ardeiul cayenne (I) - De ce este ardeiul iute?

Condimentul faimos numit cayenne este un tip de specie de ardei nativ din America tropicala. Ardeiul cayenne este o planta perena cand este crescuta in conditii naturale, in regiunile tropicale ale lumii, cu toate acestea, poate fi de asemenea cultivata ca si planta anuala in regiuni in afara acestei zone.Detalii »

Ardeiul cayenne (III) - Despre proprietatile ardeiului

Ardeiul cayenne este originar din regiunile tropicale ale continetului American, insa acum  este larg raspandita pe intreg mapamondul. Ardeiul se cultiva in special in regiuni tropicale ale Africii si Indiei, aceste zone fiind ideale pentru cresterea ardeilor deoarece ardeii necesita conditii calde si umede cu multa lumina. Ardeii sunt culesi de pe planta in timpul verii, cand sunt copti in intregime, iar apoi sunt uscati si depozitati.   Detalii »

Ardeiul Cayenne (II) - Despre utilizarea ardeiului

Ardeiul cayenne este utilizat in tratarea multor boli cum ar fi ulcerul, durerile acute de cap, herpesul, artrita, dureri musculare. Pe langa capsaicina in ardeiul iute se gaseste si vitamina C. La inceputurile anilor 1930, omul de stiinta maghiar Albert Szent-Gyorgyi a cercetat proprietatile ardeiului cayenne, descoperind si reusind sa izoleze nutrientul important de vitamina C, descoperirea sa rezultand ulterior intr-un premiu Nobel in medicina Detalii »

Scortisoara (II)

Scortisoara a fost inca din cele mai vechi timpuri o mirodenie cautata. Pentru a pastra secretul originii sale unii exportatori inventau tot felul de povesti care mai de care mai ciudate. Una dintre acestea spune ca niste pasari uriase aduc betisoarele de scortisoara din pamanturi necunoscute si isi construiesc cuiburile cu ele. Astazi nu mai e nevoie de povesti: stim ca scortisoara e originara din Sri Lanka. Detalii »

Scortisoara (I)

Scortisoara este una dintre aromele cele mai scumpe, fiind folosita inca din timpuri biblice pentru proprietatile sale medicinale, culinare si aromatice. Atunci cand este uscata, se roteste intr-o forma tubulara cunoscuta ca si "pana". Detalii »