No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Cum sa faci un gratar sigur

Ultima modificare: 2011-04-29 | Primul publicat: 2010-06-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum sa faci un gratar sigur
Cu vara care se apropie probabil ca vei dori sa iesi la un gratar cu prietenii. Dar doresti sa fie in siguranta, nu? Au loc aproximativ 600 de incendii pe an din cauza gratarelor. Urmeaza cateva sfaturi pentru a evita incidentele neplacute.

Sfaturi pentru un gratar in siguranta:

  1. Sa ai la tine un stingator pe durata gratarului si tine combustibilul la cel putin 10 metri distanta de grill.
  2. Asigura-te ca grilul este curat, stabil.
  3. Este bine ca gratarul sa fie curatat dupa ce l-ai folosit, dar bineinteles dupa ce s-a racit. Pentru a grabi procesul, raceste grilul turnand apa pe el. Daca grilul nu este curat va trebui sa folosesti o perie de sarma pentru a elimina resturile.
  4. Daca gratarul are o suprafata care nu permite lipirea resturilor, apa si detergentul il pot curata perfect.
  5. Cand doresti sa faci focul alege combustibilul potrivit pentru a da foc carbunilor. Combustibilul este special facut pentru a nu introduce chimicale in mancare.
  6. De obicei pe ambalaj este mentionat pentru ce trebuie utilizat combustibilul. Foloseste fluidul doar pentru a porni focul nu si pentru a-l intretine.
  7. Nu inlocuiti combustibilul. Carbunii vor arde singuri.
  8. Nu folositi gratarul in casa doar pentru ca afara ploua..  Acest lucru poate parea stupid, dar 19 oameni mor pe an din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon (CO) pentru ca folosesc gratarul in casa.

 

CO poate deveni rapid fatal (nu are miros sau culoare) si nu iti poti da seama de acest lucru decat prea tarziu. Pregatirea este cheia catre un gratar de succes. Fa acest lucru astfel incat sa fi in siguranta.

 

 

 

gratar
gratar

 


Tu ce zici?