Cand taiati arbustii, nu nivelati toti lastarii la aceeasi inaltime, altfel crengile se ramifica chiar sub locul de taiere in mai multi lastari laterali. Astfel arbustii vor devenit in partea de jos golasi iar in partea de sus din ce in ce mai desi.
Daca nu mai stii ce sa gatesti, cu ce sa-ti mai surprinzi familia, iata iti venim in ajutor cu o reteta noua. Asa ca pregateste gratarul si lasa-ti pupilele gustative sa se relaxeze cu o gustare delicioasa.
Cantitate: 8 portii
Preparare: 25 minute
Gratar: 25 de minute
Ingrediente:
8 stiuleti proaspeti de porumb in coaja
4 lingurite de coaja de lamaie verde rupta (coaja de la 2 sau 3 lamai verzi)
2 lingurite de sare kosher sau de sare de mare
1/3 cana de unt topit
1 lingurita de boia
Lamai verzi mici (optional)
Indicatii:
Decojiti cu grija stiuletii de porumb, fara a indeparta coaja si frecatii cu o perie rigida pentru a indeparta matasea, apoi clatiti-i si trageti coaja inapoi pe stiulete. Introduceti stiuletii intr-un vas mare si acoperiti-i cu apa. Tineti-i asa timp de 2 pana la 4 ore. Lasati apa sa se scurga bine. Trageti din nou coaja de pe stiulete, stergandu-l cu prosoape de hartie.
Pentru sarea cu lamaie verde, amestecati intr-un vas mic coaja de lamaie verde si sare. Aplicati cu peria o parte din unt pe porumb, stropind usor cu sare de lamaie verde si cu boia. Pliati coaja din nou in jurul stiuletilor si legati varfurile cu bucati de coaja de porumb sau cu sfoara de bucatarie din bumbac.
Pentru gratarul cu carbuni, prajiti porumbul pe un dispozitiv descoperit, pentru 25 - 30 de minute sau pana cand se inmoaie, intorcand si rearanjand ocazional stiuletii. (Pentru gratarul pe combustibil, preincalziti aparatul. Reduceti caldura la nivelul mediu. Plasati porumbul pe gratar, deasupra sursei de caldura. Acoperiti si prajiti ca mai sus.)
Pentru a servi, indepartati legaturile, decojind stiuletii de porumb. Folositi untul ramas, sarea cu lamai verzi, boiaua si lamaile verzi pentru stors.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!