No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Lotus de India

Ultima modificare: 2010-10-15 | Primul publicat: 2010-10-15
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Lotus de India
Acest soi de lotus de India este o planta acvatica perena care de obicei creste pana la inaltimea de 90 - 120 cm in apa, la marginile iazurilor si se raspandeste prin intermediul rizomului ingrosat care este fixat in mal.

Conditii generale de cultivare


Lotusul creste foarte bine in ape calme, in locuri insorite. Este rezistent iarna, atata timp cat radacinile nu ingheata (apa nu ingheata la radacini). Plantele stabilizate se vor inmulti agresiv si, daca nu sunt tinute sub control, se pot raspandi astfel incat sa umple o intreaga gradina de apa sau un intreg helesteu. Ar fi cel mai bine sa plantati radacinile in vase (de ex. 90 cm in diametru pe 30 cm in inaltime) si ancorati-le in noroiul de pe fundul apei pentru a controla cresterea.


lotus
Boboc de lotus


  • Planta pentru gradini acvatice
  • Se poate naturaliza
  • Are flori aspectuoase, parfumate
  • Sunt folosite ca flori uscate
  • Are fructe aspectuoase

 

Caracteristici importante ale lotusului


Frunzele verzi, mari si rotunde ca si o umbrela de soare (in jur de 90-120 cm) apar deasupra apei (la 150 cm) pe petioluri lungi. Florile sunt mari, in forma de cupa, foarte parfumate, de un rosu carmin (aproximativ de 15-25 cm) apar vara pe tulpini rigide deasupra apei si adesea deasupra frunzisului.

Florile nufarului se deschid dimineata si se inchid noaptea. Ele sunt urmate de fructe ca niste nuci care sunt incastrate in suprafata plata a receptaculului carnos si in forma de turbina (7,5-15 cm) care seamana cu un cap de stropitoare de gradina.

 

Floare de lotus

 

Receptaculele au o textura lemnoasa cand sunt uscate (sugerand cuiburile de viespi) si sunt pretuite pentru aranjamentele din flori uscate. Rizomul, frunzele si semintele lotusului sunt comestibile si sunt folosite in bucataria asiatica. Specia (Nelumbo nucifera) este numita in mod obisnuit lotusul sacru cu referire la statutul simbolic si sacru al florii de lotus in buddhism si hinduism.

Florile, receptaculele si frunzisul sunt adaosuri unice, atractive si interesante la o gradina sau la un iaz. Lotusul mai poate fi crescut in butoaie de si in alte recipiente largi.

 

Boli si daunatori

 

Nu sunt probleme serioase cauzate de insecte si boli. Afidele si paianjenul rosu sunt daunatori ocazionali(pestii pot ajuta la controlul acestor daunatori)



Tu ce zici?