No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : iedera



Rotunjoara - Glechoma hederacea

Iedera terestra sau rotungioara (Glechoma hederacea), nu a fost apreciata doar pentru proprietatile sale tamaduitoare ci a fost folosita de vechii saxoni la limpezirea berii inainte de introducerea hameiului. Detalii »

Rotunjoara - Glechoma hederacea

Plante decorative pentru acoperirea solului

Iarba trebuie intretinuta, tratata cu ingrasamant, plivita, protejata de daunatori, udata bine si tunsa. De asemenea iarba poate sa nu creasca uniform intotdeauna, pot sa existe probleme din cauza ca pajistea este prea insorita sau prea umbrita si sa apara zone golase. Detalii »

Plante decorative pentru acoperirea solului

Plantele agatatoare in gradina

Plantele agatatoare sunt unul dintre cele mai mari daruri ale naturii pentru gradinari. Pot acoperi garduri urate, stalpi de curent si depozite, sau pot aduce culoare, miros si eleganta gradinilor. Detalii »

Plantele agatatoare in gradina

Ce arbusti cataratori cresc in conditii de umbra?

Zidurile si gardurile orientate spre nord si est primesc adesea putina lumina solara directa. Cu toate acestea, in aceste locuri se pot creste plante! Cand cautati arbusti sau plante pentru aceste locuri, alegeti-le pe cele care pot creste si se pot dezvolta in conditii de umezeala si de umbra. Detalii »

Ce arbusti cataratori cresc in conditii de umbra?

Ce sa plantam sub copaci? (I)

Este o adevarata provocare sa puneti niste plante sub umbra copacilor. Lipsa soarelui si a umiditatii sunt problematice in aceste conditii, dar exista un numar de plante carora le merge bine in asemenea situatii. Detalii »

Ce sa plantam sub copaci? (I)

Verde in gradina

Afla modul in care te afecteaza culoarea verde si descopera cum poti folosi aceasta culoare, atat luata separat, cit si in combinatie cu alte culori. Lasa sezonul verde sa iti umple gradina! Detalii »

Verde in gradina

15 sfaturi privind plantarea in ghivece (II)

In articolul trecut am inceput sa prezentam cateva idei despre plantarea in ghivece. Cele mai eficiente grupulete de recipiente sunt cele care folosesc cel putin 3 plante, mergand pana la o multime. Ca si o regula de compozitie, un numar fara sot de elemente arata adesea mai bine decat un numar de elemente cu sot Detalii »

15 sfaturi privind plantarea in ghivece (II)

Ingrijirea plantelor vesnic verzi: lunile iulie-decembrie

Este bine sa protejam cu o mana de vreascuri speciile semipersistente (levantica sau salvia). Pe langa temperaturile scazute, iedera si cimisirul suporta bine si umbra. Alte specii (rododendronul) se autoprotejeaza impotriva gerului si a ingheturilor puternice prin rularea frunzelor. Coniferele sunt rezistente la ger, dar si in aceasta perioada au pretentii de umiditate, nu trebuie sa le neglijam din acest punct de vedere nici in sezonul rece. In cele ce urmeaza enumeram lucrarile de intretinere pentru lunile iulie-august. Detalii »

Ingrijirea plantelor vesnic verzi: lunile iulie-decembrie

15 sfaturi privind plantarea in ghivece (I)

Aranjarea grupelor de plante din ghivece e asemanatoare insiruirii de poze sau mutarii de mobila. Nu fiti timizi schimbati mereu locul ghivecelor. Insa, amintiti-va cel mai important lucru: rezultatele ar trebui sa va fie pe plac. Detalii »

15 sfaturi privind plantarea in ghivece (I)

Iedera

Speciile si numeroasele sale varietati fac din iedera una dintre cele mai folosite plante agatatoare, pentru acoperirea suprafatelor fie verticale, fie orizontale. Detalii »

Iedera